Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

La Pobla de Vallbona incrementa un 120% les ajudes a serveis socials en esta legislatura


•    La inversió en Dependència supera per primera vegada al 1.256.000 euros.
•    La Pobla de Vallbona inaugura el tercer centre ocupacional de la comarca.

Les ajudes als Serveis Socials de la Pobla de Vallbona el 2018 arriben a 1.256.00 euros, la xifra més elevada destinada dins els pressupostos municipals. Esta inversió suposa un increment d’un 120% respecte a l’últim pressupost de la passada legislatura ja que en 2014 la inversió va ser de 576.000 euros. Segons l’alcalde, Josep Vicent Garcia, «és una mostra de la preocupació per les persones manifestada fa quatre anys per l’actual govern amb increments de pressuposts progressius i que s’ha traduït en més de 3.567.736 euros esta legislatura».

Una part important d’aquest increment s’ha aconseguit gràcies a l’augment de subvencions d’altres administracions. Mentre en 2014 l’aportació de la Diputació va ser de 97.852 euros, en 2018 la subvenció de la Generalitat ha superat els 476.000 euros. Açò suposa un augment del 386% en els diners rebuts per la Pobla per a serveis socials fruit de la sensibilitat més gran de l’actual govern del Botànic.

També s’incrementa la quantitat que l’Ajuntament dedica de fons propis a ajudes municipals. Mentre en 2014 la partida pressupostària va ser de poc més 475.000 euros, l’any passat el pressupost va destinar prop de 781.000 euros, el que suposa augmentar la partida pressupostària en un 64%.
A este increment pressupostari se suma un augment de la plantilla que passa de les 4 a les 13 persones. En l’actualitat el departament de Serveis Socials compta amb cinc treballadores socials, tres educadores socials, tres de personal administratiu, una psicòloga i una tècnica jurídica. L’alcalde assenyala que amb este nou equip «es dona un bot qualitatiu i els serveis socials deixen de ser un simple gestor de documentació per a poder atendre de manera personalitzada els usuaris i oferir-los una resposta a mesura de les seues necessitats.»

Josep Vicent Garcia lamenta la mala situació de les inversions socials en juny del 2015 i explica que l’Ajuntament ha centrat l’esforç a revertir esta situació per a traure el municipi de la cua en inversions socials de la província. «Som conscients que la Pobla necessita continuar incrementant les inversions en despesa social per arribar a la mitjana dels municipis i seguirem treballant per que així siga», ha assegurat l’alcalde.


Centre Ocupacional Trencadís

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona inaugura el tercer centre ocupacional que tindrà la comarca Camp de Túria. El consistori ha invertit 88.000 euros en la reforma de l’edifici que acollirà el Centre Ocupacional Trencadís i que tindrà capacitat per a 36 usuaris subvencionats per Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. El centre obri la porta als usuaris de la Pobla de la comarca a tindre una plaça en un centre ocupacional en incrementar l’oferta.

A esta política social se suma l’increment que ha tingut des de 2015 en Centre d’Atenció Primerenca. Este centre d’estimulació per a xiquets fins a 6 anys ha passat dels 35 usuaris a l’inici de legislatura a 73 i a més compta amb el compromís d’augmentar a 110 el número de places.Tags: , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :