Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

El Consorci organitza el VI workshop sobre reposta davant emergències per riscos tecnològics


El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) organitza el ‘VI Workshop sobre resposta immediata a les emergències produïdes per riscos tecnològics’, que se celebrarà a València i Alboraia els dies 13, 14 i de 15 de febrer.
 
Aquesta trobada té com a objectiu proporcionar al personal que intervé en les emergències els coneixements necessaris per a exercir amb seguretat i de forma correcta les tasques corresponents en aquest tipus d'intervencions. A més, les jornades serveixen per a compartir i posar en comú experiències i informació sobre actuacions en riscos tecnològics, que inclouen, químics, nuclears i mercaderies perilloses, per part de bombers i experts en aquesta àrea.

El Workshop també permet posar en comú i unificar els diferents procediments d'intervenció i descontaminació en les diferents emergències.

València es convertirà així en el centre neuràlgic d'experts en riscos tecnològics. El workshop, que arrancarà el dia 13 de febrer a la Universitat de València, abordarà ponències i grups de treball que exposaran recomanacions per a millorar mètodes i equips de descontaminació, oferiran una guia operativa enfront de risc radiològic (que es farà pública i disponible per a tots els serveis d’emergències i debatran sobre com detectar i identificar substàncies perilloses, entre altres assumptes.

El dia 14 es realitzaran unes jornades tècniques de portes obertes, no solament per als participants en el Workshop sinó per a tot el públic, que tindran lloc en l'Autoritat Portuària de València. 

La província de València compta amb una important activitat comercial a través del port marítim de València i a causa de l'elevat volum de mercaderies perilloses que es manegen en ell, l'Autoritat Portuària és una part crucial d'aquest esdeveniment.

Allí es presentaran diverses guies tècniques pels grups d'experts del Workshop i les taules tècniques versaran sobre els riscos després de la transformació de substàncies químiques i la resposta sanitària en emergències radiològiques, entre altres temes.

Eixa vesprada, ja restringit per als participants en el Workshop, hi haurà un exercici pràctic en el port de Sagunt.

El dia 15 les jornades es desenvoluparan a l'Hotel Olympia d'Alboraia on es tractaran els actuants en intervencions en entorns portuàries i l'aplicació dels Plans d'emergència i Autoprotecció. També s'abordaran els sistemes cartogràfics en emergències i prevenció, com el que desenvolupa el Consorci Provincial de Bombers de València.

El VI Workshop, organitzat pel Consorci Provincial de Bomers, comptarà amb la presència dels Bombers de la Generalitat de Catalunya, CERN/Bombers Comunidad de Madrid, CPEIS de Toledo, Bomberos de l’Ajuntament de Madrid, UME/GIETMA, Bombers Barcelona, B. Diputación Foral de Bizkaia, Bombers Ajuntament de Leganés, Bombers Ajuntament Albacete, Bombers Ajuntament Albacete, Bombers Ajuntament Torrelavega, Ajuntament Leganés, Bombers Cartagena, Bombers Ajuntament Narón, Ajuntament Valladolid, Ajuntament Vitoria-Gasteiz, Bombers Diputació de Zaragoza, Bombers Ajuntament Alcorcón, Bombers Ajuntament Bilbao, Bombers Ajuntament Álava i Bombers Ajuntament Donostia.

La primera edició del Workshop sobre riscos tecnològics va tindre lloc en 2011 a Tarragona per a reunir experts en la matèria de tota Espanya, recollir i intercanviar experiències. A aquesta primera trobada, li han seguit els organitzats a Barcelona, Bilbao, Cartagena i Madrid.


Tags: , , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :