Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els bombers del Consorci Provincial de Bombers de València sufoquen més de 5.000 incendis en l’últim any

- Els efectius del CPBV intervenen en 26 emergències cada dia
- Augmenten els rescats rurals, els salvaments per pluges i ensulsiades i incendis en habitatges
- Disminueixen els incendis en la muntanya i accidents de trànsit

El Consorci Provincial de Bombers de València intervé en 26 emergències cada dia, la qual cosa suposa, almenys, una intervenció cada hora. En total, al llarg de l'any 2018 els bombers del Consorci es van mobilitzar a 9.516 serveis.

En comparació amb l'any anterior, els serveis que més han augmentat són els rescats rurals, salvaments per pluja i ensulsiades i incendis en habitatges. Per contra, han disminuït els incendis en la muntanya i hi ha hagut un lleuger descens, del 5%, dels accidents de trànsit.

rescat Cofrents -març
“Comptem amb una plantilla de 600 professionals que fan una excel·lent tasca i que estan distribuïts estratègicament en 24 parcs per a assegurar una resposta eficaç en tota la província de València”, ha afirmat el president del Consorci, Josep Bort, qui ha ressaltat l’augment del pressupost de l’entitat de més del 18% des de 2015, “passant de 45 milions a 53 milions per a 2019”.

Durant 2018 els bombers del Consorci van sufocar un total de 5.260 incendis. La intervenció més habitual és l'extinció d'incendis rurals/forestals, amb 2.763 actuacions. D'ells, el 92% són incendis de matolls on s'ha passat de 3.130 en 2017 a 2.567 l'any passat.

L'extinció d'incendis urbans se situa com la segona actuació del Consorci amb 2.383 en l'últim any (en el 2017 la xifra va ascendir a 2.406). En concret, 650 van ser incendis en habitatges per diferents causes, com a menjar al foc fins a sobrecàrrega elèctrica. En els mesos de fred s'observa un augment dels incendis en cases causats per ximeneres, veles o estufes. A més, acudim a 432 incendis de vehicles.

Altra de les principals emergències dels efectius del Consorci són les que consisteixen a facilitar l'accés als habitatges en situacions de risc, amb una mitjana de dues obertures diàries. Es tracta d'un servei que va en augment pel creixement de persones majors que viuen soles i que es produeixen després de la cridada de familiars o veïns preocupats perquè ningú contesta a l'altre costat.

Durant l'any 2018 els bombers han intervingut en 898 accidents de trànsit, un 5% menys que en el 2017, en els quals han excarcerat a més de 270 persones atrapades.

Els rescats són un altre dels principals serveis del Consorci. Al llarg de l'any passat, els efectius van realitzar 1.655 salvaments. En aquest apartat s'han disparat els rescats per pluges que van passar de 3 de 2017 a 83 en 2018 i s'han doblegat els salvaments per ensulsiada, de 7 a 14.


Un altre servei que ha experimentat un augment significatiu són els rescats rurals que han passat de 190 en 2017 a 234 en l'últim exercici.


3.514 PRÀCTIQUES

La formació i la preparació constant són clau en el Consorci. Per això, durant l'any passat els bombers van efectuar 3.514 pràctiques i entrenaments, 24 simulacres i 257 activitats divulgatives.

En l'actualitat, el Consorci compta amb una plantilla operativa de 600 efectius. Des de juliol 2015 s'han jubilat 108 bombers i han entrat 192 pel qual hi ha 84 bombers més en plantilla. Aquesta xifra suposa que la plantilla del Consorci des de l'any 2015 ha augmentat un 14%. En l'actualitat, hi ha una convocatòria oberta per a cobrir 41 noves places de bomber-conductor.
Habitatge a Silla


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon