Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les 1es Jornades de Memòria Històrica presenten el catàleg de bens immobles defensius de la Guerra Civil


El regidor de Memòria Històrica destaca que Llíria compta amb una mostra completa del patrimoni defensiu

Les restes defensives republicanes van centrar la primera sessió de les 1es Jornades de Memòria Històrica de Llíria, amb la presentació del catàleg local de Bens Immobles defensius de la II República, a càrrec de l’historiador i especialista en patrimoni històric Jordi Romero.

Esta catalogació dels elements defensius es produix després que el plenari aprovara la catalogació patrimonial d’estos immobles i la petició de la Corporació d’inclusió d’estes restes en el Catàleg del Patrimoni Valencià de la Generalitat.

Segons el regidor de Cultura i Memòria Històrica, Paco Garcia, “Llíria és una de les poques ciutats valencianes en les que el visitant pot trobar una mostra completa de tot este patrimoni defensiu”. En este sentit, el catàleg està conformat per refugis, trinxeres, búnquers, antiaeris, polvorins, centres de resistència i, fins i tot, un aeròdrom militar en la partida de Carrases.

Amb l’objectiu de posar en valor l’existència d’este ampli catàleg, “hi ha prevista una publicació de tots els bens per a la difusió i coneixement de la població”, tal com ha explicat l’edil edetà.

Els immobles defensius republicans, que estan ubicats tant al nucli urbà com a les zones rurals, es situaven estratègicament cobrint els fronts de nord i nord-oest i les principals carreteres i vials de comunicació per on podia preveure una incursió de l’exèrcit nacional. Durant el conflicte bèl·lic, estos immobles formaven part de l’estratègia defensiva de la II República que va disposar diverses línies defensives: La XYZ, la inter mitja i la immediata, situada a uns 12 quilòmetres de la ciutat de València.  Com a continuació d’esta última, es troba la xarxa defensiva de Llíria, que a part de reforçar la defensa de València, servia per protegir l’aeròdrom militar ubicat a Carrases.

Les 1es Jornades de la Memòria Històrica de Llíria continuaran hui amb una conferència sobre els aeròdroms valencians i es tancaran demà, amb una visita guiada que recorrerà part dels elements defensius bèl·lics de la capital del Camp de Túria.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon