Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els programes d'Ocupació de l'Ajuntament de Bétera del 2018 han arribat fins a 1.5 milions d'euros

La regidoria d'Ocupació de l'Ajuntament de Bétera manifesta que s'han beneficiat 142 persones

L'Ajuntament de Bétera, a través de la regidoria d'Ocupació, ha posat en marxa durant 2018 una gran quantitat d'actuacions destinades a la formació i inserció laboral de veïns i veïnes de la localitat en situació de desocupació.

Segons les xifres de l'any que està a punt d'acabar, el SERVEF ha finançat 1.483.308 euros en plans d'ocupació, programes i tallers, gràcies als quals s'han aconseguit crear 142 llocs de treball.

A més amb recursos propis, l'Ajuntament de Bétera ha posat en marxa el "V Pla d'Ocupació Local" que té com a objectiu principal donar cobertura a famílies amb una situació econòmica delicada, perquè durant tres mesos tinguen cobertes les seues necessitats i facilitar-los que després puguen optar a sol·licitar altres prestacions o subsidis. Dins d'este programa s'han realitzat 35 contractacions i està previst que per al pròxim 2019 es realitzen noves contractacions fins a finalitzar la partida pressupostària destinada a este pla.

El regidor d'ocupació, Augusto Sevilla (Assemblea Bétera Ciutadana), ha fet balanç de 2018 i ha insistit que "des de l'àrea d'Ocupació se seguix treballant per millorar els recursos formatius d'aquelles persones que es troben en situació d'atur o que busquen reciclar-se per millorar les seues expectatives d'inserció en el mercat laboral. A més es realitzen contractacions per proporcionar experiència i qualificació professional, intentant així donar resposta a tots els col·lectius de major vulnerabilitat".

Augusto Sevilla afirma que el 2019 el seu departament continuarà "buscant i optant a tots els programes que es convoquen tant des de la Generalitat Valenciana com des de la Diputació de València”.

Programes posats en marxa en 2018

En col·laboració amb el SERVEF en el mes d'abril es va posar en marxa el programa "Et Formem Bétera" gràcies al qual 20 alumnes estan cursant certificats de professionalitat de nivell II de família professional agrària i d'administració i que compta també amb equip directiu, docent i de suport format per 5 persones. Es tracta d'un programa destinat a millorar la qualificació i facilitar la inserció laboral dels participants. Per al seu desenvolupament Bétera ha rebut una subvenció de 799.320 euros del Servei Valencià d'Ocupació i Formació.

Este mes de desembre comença el "Taller d'Ocupació Bétera", que comportarà la contractació de 20 alumnes / treballadors, a jornada completa durant 12 mesos i un equip directiu, docent i de suport, format per 6 persones.

També en col·laboració amb el SERVEF, i dins el "Programa d'Iniciativa Social" l'Ajuntament de Bétera ha formalitzat 7 contractes de sis mesos a jornada completa, per la qual cosa s'ha rebut una subvenció total de 84.617 euros i que tenen com a destinataris els col·lectius més vulnerables, com són els aturats de llarga durada i els majors de 30 anys.

A través del programa "Avalem Joves" s'han contractat des del mes d'agost un total de 37 joves menors de 30 anys inscrits en Garantia Juvenil, amb una subvenció per als seus costos salarials de 537.290 euros. Esta iniciativa els facilita una primera experiència laboral per millorar les seues possibilitats de continuar en el mercat laboral.

Amb el suport de la Diputació de València s'han dut a terme els "Plans d'Ocupació de la Diputació", destinats al col·lectiu de persones majors de 55 anys, a través dels quals s'han creat 13 llocs de treball de conserge, oficial d'obra, oficial de soldadura i peons de la construcció, amb una subvenció rebuda de 62.080 euros.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal