Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera rebutja la construcció del megaprojecte comercial i d'oci Intu Mediterrani a Paterna


El ple ordinari del mes de desembre celebrat este dilluns a Bétera va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i ABeC) una moció en la qual es rebutja la construcció de l'espai de comerç i oci promogut per l'empresa britànica Intu Eurofund a Paterna.

El projecte, abans denominat Puerto del Mediterráneo, ocuparà 375.000 metres quadrats i es  onstruirà sobre uns dels paratges naturals més importants de la comarca com és el de La Mola.

Segons Compromís, el projecte que inclou la construcció de grans superfícies, hotels temàtics,  multicinemes, casinos i botigues tindria una repercussió directa sobre el xicotet comerç de Bétera, "estem a favor de les iniciatives privades que generen riquesa i ocupació, però este projecte ve per rebentar-ho tot. Rebentaria la zona comercial i d'oci consolidada que ja hi ha a la zona i per descomptat, perjudicaria molt al nostre comerç. Generaria nous llocs de treball de dubtosa qualitat, però destruiria altres estables que proporcionen els comerciants del nostre poble", va explicar el regidor Joano Baudes (Compromís).

El regidor de Comerç, Augusto Sevilla (ABeC), va explicar que segons les xifres de les associacions de comerciants este tipus de zones comercials provoquen un transvasament d'ocupació del xicotet comerç a les grans multinacionals "que ofereixen condicions qüestionables i llocs de treball precaris", per això va afirmar que el seu compromís és "donar suport sempre al comerç local".

Els socialistes de Bétera també van rebutjar el projecte, "sempre estarem a favor de la creació de llocs de treball, però no si això suposa un deteriorament i perjudici per al comerç local. Volem preservar el comerç i protegir l'entorn històric i natural", va aclarir el portaveu, Fernando Cantarino.

"Es tracta d'un projecte assentat a Paterna però per les seues característiques afectarà a tot el seu entorn. Els efectes negatius es notarien en la saturació de l'autovia CV-35 i en els accessos del By-Pass. A més, el parc se situaria en l'últim gran bloc no urbanitzat de l'àrea metropolitana sobre camps, el barranc amb racons intactes i un immens bosc de pins sorgit de l'antic camp d'entrenament militar. A més suposaria la desaparició d'un espai natural com és La Mola, emblemàtic per Paterna i el seu entorn", ha detallat el regidor de Medi Ambient.

PP, Ciutadans i Mas Camarena-CUBE a favor del gran parc comercial Els regidors del PP de Bétera, Ciutadans, Mas Camarena-CUBE i el regidor no adscrit, Pedro Gallén, van votar en contra d'esta moció donant suport a la construcció del nou espai comercial i d'oci, "el privat manté el públic, genera riquesa i llocs de treball, ¿ocupacions precàries?, doncs vostés governen i sostenen un govern estatal que és el que ha de canviar això", va defensar el regidor del PP, Manuel Pérez.

També a favor es va mostrar la regidora de Ciutadans, Eva Martínez, "crec que en la llibertat de l'individu per decidir on vol anar, també crec en el valor afegit que ofereix el comerç local".

Pedro Gallén va justificar el seu vot a favor oferint algunes dades sobre el projecte, "el nou projecte ha reduït un 25% l'espai que ocuparà, invertirà 860 milions d'euros i generarà 5.000 llocs de treball directes".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon