Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Podem Vilamarxant recolça la proposta de reduir al minim les competencies de Diputacions i traslladar-les als ajuntaments i mancomunitats

Es tracta de traslladar també els recurso a més  de les competencies.

Segons informa el nou secretari General Salvador Bonet: Podem Vilamarxant recolza la llei que s'ha anunciat des del grup parlamentari de Podem a les Corts en el debat de política general que reclama incorporar als pressupostos de la Generalitat els fons de les diputacions provincials.

Amb aquesta llei, informa, " s'aconseguiria deixar les diputacions valencianes reduïdes a la seua mínima expressió, i traslladar les seues competències i recursos als ajuntaments, mancomunitats, àrees metropolitanes i en la mateixa Generalitat, on podran servir millor a la ciutadania".

Des de la formació morada asseguren que "el territori valencià ha sigut un dels grans focus de corrupció i opacitat. Les diputacions provincials han exercit com un instrument per al clientelisme pel qual els recursos locals no es distribueixen segons necessitats socials, sinó per interessos de partit".

Així mateix, destaquen des del Cercle Municipal que "tenen un marge elevat de despesa discrecional que ha sigut usat per a beneficiar als ajuntaments amics, ocasionant que recursos que provenen majoritàriament de transferències de l'Estat o de la Generalitat, que podrien destinar-se directament als municipis que actualment es troben infrafinançats, siguen retinguts per a ser repartits en funció d'interessos de partit sense atendre a criteris socials".

Posen també l'accent en que cal donar als municipis una major autonomia financera dotant-los de recursos adequats i afavorint la cooperació entre ells a través de la mancomunació comarcal. D'aquesta manera, es podrien abaratir els costos dels serveis oferint-los conjuntament i elaborar estratègies comunes de promoció.

Les diputacions són organismes que es trien per elecció indirecta, no emanen directament de la voluntat popular, per la qual cosa es converteixen en organismes que acaparen una enorme influència sobre la vida municipal però que en canvi no estan sotmesos als mateixos criteris de fiscalització i control democràtic que els ajuntaments.

Diputació de València

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon