Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla de Vallbona adquireix un radar perquè els conductors ajusten la seua velocitat de circulació als límits fixats per llei

 L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha adquirit un radar amb el qual controlarà la velocitat de circulació en les diferents zones residencials del municipi. L'objectiu és promoure una campanya informativa amb la què es conscienciarà als conductors sobre la importància que té complir amb les velocitats que regeixen en les diferents zones del municipi.

El personal de la Policia Local de la Pobla de Vallbona ha detectat un increment en la velocitat de circulació, la qual cosa comporta un increment en la situació de perill que viuen tant les persones que condueixen els vehicles com la que potencialment pot afectar els vianants o els ciclistes. L'intendent en cap de policia del municipi, Jose Alberto Policarpo, adverteix de la reducció de temps de reacció davant velocitats excessives, i advoca per campanyes que ajuden a la ciutadania a evitar al màxim situacions que puguen generar accidents.

Està previst, per tant, que s'instal•le aquest radar en diferents zones del municipi, amb la finalitat d'aconseguir que els habitants del municipi ajusten la seua velocitat de circulació a la qual està estipulada per llei: 40 km/h és la genèrica en el municipi, 30 km/h en algunes zones residencials i 20 km/h en els voltants de zones per als vianants.

L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, explica que s'ha adoptat aquesta mesura "perquè s'ha detectat una situació que generava intranquil•litat, en comprovar-se una velocitat excessiva en diferents zones de la localitat. Amb la finalitat d'establir un comportament més adequat al volant, s'inicia una campanya informativa que més tard es veurà seguida per campanyes preventives. L'objectiu és aconseguir que la velocitat de circulació s'ajuste als límits que estableix la llei".

Tant l'intendent de Policia Local de la Pobla de Vallbona com l'alcalde d'aquest municipi coincideixen que aquest tipus d'actuacions són més eficaces que la instal•lació de ressalts o guals: "Qui condueix ha de complir la llei. S'emprarà un radar perquè es reduïsca la velocitat. En un primer moment, la campanya informativa servirà per a explicar a les persones que superen els límits vigents que han actuat de forma incorrecta. De fet, es notificarà que s'està controlant la velocitat mitjançant el radar. Només més endavant, si la resposta obtinguda no és la cercada, es procedirà a dur a terme una campanya preventiva, en la qual sí que hi haurà sancions per als qui cometen infraccions".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon