Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera consolida la Fira de l’Agricultura com l'esdeveniment anual per apropar el camp als veïns

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la 6a Fira de l'Agricultura a Bétera, un esdeveniment que ha reunit a l'albereda durant tres dies a multitud de marques de maquinària agrícola, productors i agricultors locals així com entitats i cooperatives de la comarca amb l'objectiu d'apropar el camp a la gent del poble.

La inauguració d'aquesta trobada es va realitzar el divendres i va comptar amb la presència de l'Alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany (Compromís), la regidora d'Agricultura, Cristina Ballesteros (PSPV), i la Diputada de les Corts Valencianes, Mercedes Caballero (PSPV).


Acompanyats per la música de la batucada i l'animació infantil la comitiva municipal, acompanyada dels veïns i veïnes de Bétera, van recórrer les més de 40 casetes que aquest any han volgut estar presents en aquest certamen que continua creixent.

La regidora d'Agricultura, Cristina Ballesteros, va destacar el gran esforç que realitza aquesta àrea perquè Bétera seguisca sent un poble agrícola "seguim potenciant l'agricultura tradicional i 'agricultura ecològica. Per a això s'han posat a disposició dels veïns els horts urbans que ja estan sent cultivats per veïnes del municipi".

Per la seua banda la Diputada Mercedes Caballero va destacar la posada en marxa del banc de terres, "la gran aposta del Consell i els ajuntaments perquè la nostra horta no mora, perquè la gent que vulga treballar puga fer-ho, continuant amb la tradició".


L'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany, ha considerat que la fira "és l'espai més propici per a l'intercanvi d'experiències i coneixements per part dels professionals que viu directament el món de l'agricultura amb la finalitat d'enriquir-nos els uns als altres".

La fira ha reunit una gran varietat d'ofertes relacionades amb el món agrícola com l'orxata artesanal, cervesa ecològica, embotits i formatges de primera qualitat, suc de magrana, licors artesanals i una infinitat més de productes que els veïns de la localitat han pogut provar i dur-se a casa.

D'altra banda els professionals del camp han pogut trobar tot tipus de subministraments, eines de conreu i maquinària agrícola, a més de punts d'informació de diferents associacions. A més la fira ha comptat amb xerrades, tast de vins i activitats per als més menuts.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon