Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Salut Pública alça la restricció de l'aigua en la xarxa de Montealegre de L'Eliana


Aquest aixecament es produeix després de connectar la xarxa privada d'Hidraqua, que proveeix Montealegre (zona 3), a la xarxa municipal (zona 1)

La Direcció General de Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha comunicat a l'Ajuntament de l'Eliana que alça la restricció imposada per al consum humà en la zona 3 de proveïment del municipi, decretada el passat 13 de juny. 
 
L'escrit remés per Salut Pública especifica que “es confirma l'operativitat i eficàcia de les obres de connexió entre les zones de proveïment l'Eliana 1 –Casc- i l'Eliana 3 -Urb. Montealegre-” a més inclou “la zona de proveïment l'Eliana 3, actualment, compta amb la mateixa qualitat de l'aigua que les incloses en la zona l'Eliana 1, compartint la mateixa qualitat d'aigua”. 
 
Aquesta decisió es produeix després de l'execució de les obres dissenyades per l'Ajuntament i executades per l'empresa subministradora Hidraqua. Concretament, s'ha procedit a clausurar el pou des del qual es realitzava el proveïment a la xarxa de Montealegre, connectant-se a la xarxa municipal. Per a això s'ha realitzat una obra d'urgència consistent en la connexió, mitjançant una canonada de fosa dúctil, del depòsit de proveïment del carrer Dos de Maig des de la conducció de distribució arterial que discorre pel carrer Miguel Hernández.
 
Després de la finalització d'aquestes obres, el passat 10 d'agost, s'han succeït les analítiques, tant per Hidraqua com per la Direcció General de Salut Pública, certificant que els nivells de nitrats estan per davall de 100 mg. / litre. Des del departament autonòmic s'han realitzat fins a 5 analítiques en diferents punts de la urbanització Montealegre, i tots ells han llançat un resultat entre 71 i 72 mil•ligrams per litre. 
 
El primer edil de l'Eliana, Salva Torrent, ha reconegut l'esforç que han realitzat tots els treballadors de l'Ajuntament i de l'empresa subministradora Hidraqua per a recuperar la normalitat en totes les zones de proveïment i ha recordat “el problema dels nitrats és una qüestió d’interès general que afecta a tota la conca mediterrània, a l'Eliana, comptem amb la solució definitiva en el moment que es pose en marxa la planta desnitrificadora”. Sobre aquest assumpte, Torrent ha explicat que “a penes queden uns serrells, l'acord amb Acuamed i el nou govern d'Espanya, qui ha desbloquejat la situació, és imminent, per la qual cosa només queda un tràmit i és que el ple de l'Ajuntament accepte l'acord”.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal