Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Rodà de les Alfàbegues ompli de color, olor i música Bétera

 Bétera ha celebrat hui, 15 d'agost, el seu dia gran amb la tradicional Rodà de les Alfàbegues. A les 8 del matí la comitiva dels majorals es concentrava a les portes de l'Ajuntament de Bétera per començar amb la cercavila i recollir a les dues obreres fadrines, Júlia Garrido i Mireia Picher.

Passades les 10 del matí les plantes gegants eixien de l'Hort de les Alfàbegues per recórrer els carrers de la localitat complint un itinerari vistós, alegre en què la música, els milers de quilos de confeti, l'olor de les plantes i, sobretot, la gran quantitat de gent han fet que un any més l'ofrena haja sigut espectacular.

Els majorals de 2018 no han escatimat en confeti, en total han llançat més d'11 tones que han desencadenat la bogeria entre el públic, sobretot en els xiquets que han arribat a nedar entre confetis.
Entre "Voltetes" de les alfàbegues i "Voltetes" de les dos obreres, que han aguantat amb un ampli somriure tota l'ofrena, la comitiva ha anat arribant a l'església de la Puríssima, on ha tingut lloc un dels moments més emocionants, quan les obreres casades, Cristina Boví i Maria José Ruiz, han posat amb tot l'afecte les mantellines a les obreres més joves abans d'entrar a l’església.

Durant tot el acte es trobava també bona part de la corporació municipal encapçalada per l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany i s'ha vist també com  invitat,  Joan Baldoví gaudint del dia gran de Bétera.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon