Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Una centena d'exemplars de fauna silvestre tornen al Parc Natural del Túria de la mà de l'Ajuntament de Riba-roja


L’Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través del programa EcoRiba hi ha reintroduït en els últims dos anys, un centenar d’exemplars de fauna silvestre en el Parc Natural del Túria, amb la col·laboració del Centre de Recuperació de Fauna La Granja d’El Saler,  a fi de preservar este espai d’alt valor natural i cultural que disposem a Riba-roja.

Compromesos amb la conservació i renovació dels recursos naturals del parc natural, l’Ajuntament de Riba-roja vol evitar així la pèrdua de biodiversitat com a conseqüència del canvi climàtic i els efectes de l’activitat humana sobre el parc natural.

A més, entre les seues pretensions vol continuar treballant per a aconseguir que el riu Túria es consolide com un punt estratègic per a l’avistament d’aus, fomentant un turisme respectuós amb el medi ambient i amb el seu hàbitat.

En els últims anys, els animals introduïts pels tècnics d’Ecoriba, del Parc Natural i del Centre de Recuperació d’El Saler en el Parc Natural del Túria han sigut 4 gavines comunes, 16 tortugues leproses, 12 soliguers, 12 mussols, 1 bagaleu, 1 águila de panxa blanca, 1 òbila, 2 garsetes comunes, 2 serps d’aigua, 50 granotes comunes i centenars d’anguiles.

“A través d’estes accions aconseguim completar el cicle vital de recuperació d’estes espècies en el seu hàbitat natural, incrementant la biodiversitat faunística del Parc Natural i conscienciant la població de la necessitat de conservar i respectar el medi ambient”, assegura el regidor de Medi Ambient, José Ángel Hernández.

A més d’estos exemplars de fauna silvestre, els tècnics del programa municipal EcoRiba han recuperat en l’entorn d’este enclavament un mussol, un soliguer, dos falcies, un rata penada d’horta i un rata penada de muntanya, per al seu posterior tractament i rehabilitació en el Centre.

El programa EcoRiba es va crear al febrer de 2016 amb l’objectiu de contribuir a la protecció i restauració paisatgística del Riba-roja, des d’una educació socioambiental que permeta un aprenentatge integral del medi local i una interacció més sostenible i solidària tant en l’àmbit local com global.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon