Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els pensionistes cobren huí divendres els 'atrasos' no pagats de la pujada de les pensions per a 2018

 En aprovar-se els pressupostos a la fi de juny, juliol serà el primer mes en el qual s'apliquen les millors, de l'1,6% en les prestacions generals i del 3% per a les mínimes.

A més, s'aplica una retroactivitat, per la qual cosa es cobraran les quantitats que s'haurien ingressat si la pujada es feia des de gener.

Així, amb un desemborsament d'1.121 milions d'euros per a les arques de la Seguretat Social, els 9,5 milions de pensionistes -explicant jubilacions, viduïtat, discapacitat, familiars- rebran uns 101,24 euros de mitjana. Tota una ‘minipaga’.

En el cas de les pensions de jubilació la quantitat serà alguna cosa superior, de 117,1 euros, mentre que entre les prestacions de viduïtat seran 70,33 euros.

Amb aquestes millores, la pensió mitjana de jubilació quedarà en 1.101,73 euros al mes, mentre que la general quedarà en 956,13 euros. A partir d'agost, les pujades ja estaran integrades.

Segons analitzava aquesta setmana l'Autoritat Independent de Responsabilitat fiscal (AIReF) la pujada de les pensions acabarà tenint un cost d'1.500 milions d'euros per a les arques públiques, la qual cosa obliga a elevar al màxim la precaució pel compliment de la senda del dèficit.

Quant pujarà la teua pensió?

La pensió mínima de jubilació, per a una persona major de 65 anys i amb cònjuge a càrrec se situa en 810,60 €/mes; les pensions del Segur Obligatori de Vellesa i Invalidesa (SOVI), 420,50 €/mes i les pensions no contributives queden en 380,10 €/mes.

Quant al límit d'ingressos, compatible amb el cobrament de pensió mínima, se situa en 7.347,99 €/any.

També s'incrementen les prestacions familiars per fill a càrrec major de 18 anys amb discapacitat del 65% o superior que, després d'aplicar el 2,75%, quedaran fixades en 4.561,20€/any.

Si la discapacitat és del 75% o superior, l'import s'eleva fins als 6.842,40 €/any.

El límit d'ingressos per a tenir dret a les prestacions per fill a càrrec menor de 18 anys, sense discapacitat, queda fixat en 11.953,94 €/any, i 17.991,42 en el cas de famílies nombroses. S'incrementarà en 2.914,12 €/any per cada fill a partir de quatre.

La pensió de viduïtat es calcularà aplicant el 56% de la base reguladora, és a dir, s'augmenta el percentatge en 4%. Des del pròxim 1 de gener de 2019, la viduïtat serà el 60% de la base reguladora, culminant la pujada de 8%.

Aquesta pujada que beneficia a les persones amb 65 o més anys i que no perceben ingressos per treball ni altres pensions, notaran aquesta pujada a partir de la nòmina d'agost. En el cas que siguen pensions complementades a mínims, no percebran variació en la paga.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon