Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La final del certamen musical "Sona la Dipu 2018" es farà al Parc Municipal Benjamín March Civera de la Pobla de Vallbona

 El Palau de la Batlia ha acollit hui l'acte de presentació del concurs 'Sona la Dipu', una aposta de l'ens provincial per a promocionar els grups emergents del panorama musical valencià. La Pobla de Vallbona serà el municipi que acollirà la final d'aquest certamen, el pròxim 22 de setembre, en el qual actuaran les quatre bandes que millor puntuació n’hagen obtingut en les semifinals. A més, 'Siniestro Total' i 'Mago de Oz' actuaran com a caps de cartell durant aqueixa jornada.

La diputada de Joventut, Isabel Garcia; el periodista musical Quique Borrás, com a director de 'Sona la Dipu 2018'; i Quique Medina, integrant del jurat d'aquest certamen, s'han encarregat d'explicar aquest matí quins són els objectius marcats en aquesta competició de bandes de música pop i rock: "Volem promocionar els grups que donen les primeres passes en el món de la música, perquè a València sobra talent", han coincidit tots ells. Toni Gaspar, president de l'ens provincial, s'ha encarregat de tancar aquest acte.

Dotze grups de música han sigut seleccionats per l'organització de 'Sona la Dipu 2018': són Fuego Amigo; Kill the President!; l'Home Brut; Lanqae; Los Invaders; Mr. Perfumme; NUC; Periferia Norte; The Seafood Special; Tin Robots; Twise; i Yo Diablo. Des de l'organització d'aquest esdeveniment s'explica que es produiran gradualment actuacions en diversos municipis (Ontinyent, 22 d'agost; Requena, 25 d'agost; Montcada, 7 de setembre; i Manises, 8 de setembre), per a obtenir una plaça per a la gran final.

Un jurat integrat per cinc persones (Amalia Garrigòs, Kiko Tur, Maria Carbonell, Quique Medina i Marta Moreira) determinarà quines són les 4 millors bandes, els qui es disputaran el premi de gravar un disc (en cas de guanyar la final, que es disputarà en el Parc Municipal Benjamí March Civera, el pròxim 22 de setembre). Una novetat de l'edició d'enguany estableix que no passa a la final la millor actuació en cadascun d'aquests concerts, sinó que serà el jurat qui determinarà quins són al seu judici les quatre bandes que mereixen ser finalistes.

La Pobla de Vallbona ha apostat de forma decidida per formar part de 'Sona la Dipu 2018', i la Diputació de València ha reconegut aquesta voluntat política poblana: per això li ha assignat el paper de seu de la final d'aquest certamen, que permetrà al grup guanyador gravar un disc (en format de CD o vinil). La banda que es convertisca en guanyadora, en la categoria de 'Música en Valencià', serà recompensada amb la creació d'un videoclip. Els quatre grups que aconseguisquen accedir a la final percebran un premi de 500 euros.

La diputada de Joventut ha agraït el suport que rep la Diputació de València des d'ajuntaments com el de la Pobla de Vallbona, que allotjarà la final de 'Sona la Dipu 2018': "Els municipis que formaran part d'aquesta edició tenen un paper molt important, que està reflectida en les bases d'aquest concurs, i que inclou apartats com la difusió informativa o el muntatge d'escenaris. Es delega en aquests una part de l'organització d'aquests esdeveniments i, de la mateixa manera, també s’hi preveu un important impacte econòmic i turístic... perquè 'Sona la Dipu' és una marca coneguda més enllà de la nostra província".

En representació del nostre municipi han assistit l'edil de Joventut, Lucía Sanchis, i el regidor de Música i Festes, Fran Esteban, els qui s'han mostrat molt il•lusionats davant el repte que suposarà acollir a un gran nombre de persones en el municipi poblà. "A la Pobla de Vallbona existeix interés per la música, la corporació municipal té voluntat d'incrementar i diversificar l'oferta i creiem que aquests tipus d'esdeveniments són molt positius per a la nostra localitat. Les persones amants del rock i el pop estan d'enhorabona, i també serà una cosa positiva per al sector hostaler local".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon