Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Diputació i ajuntaments promouen visites guiades per tal de mostrar el patrimoni arqueològic valencià

El Museu de Prehistòria de València, que depèn de l’Àrea de Cultura de la Diputació, en col·laboració amb diversos ajuntaments valencians, donen a conèixer el patrimoni arqueològic de municipis com Tavernes de la Valldigna, Ademuz, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Gàtova, Olocau, Montcada, Moixent o Llíria.

Xavier Rius, diputat de Cultura: “Volem què el poble valencià conega i valore la gran riquesa del patrimoni arqueològic de les nostres comarques”.

El Museu de Prehistòria de València, que depèn de l’Àrea de Cultura de la Diputació, en col·laboració amb els ajuntaments d’Ademuz, Camporrobles, Caudete de las Fuentes, Gàtova, Olocau, Montcada, Moixent i Tavernes de la Valldigna, proposen per a aquest estiu un horari especial de visita i nombroses activitats orientades a la difusió del patrimoni arqueològic valencià. Des de visites guiades a tallers didàctics, passant per les visites als centres d’interpretació, activitats que permetran als veïns i veïnes, així com als visitants i turistes, apropar-se a una part fonamental de la nostra història i cultura.

L’Àrea de Cultura i el Museu de Prehistòria de València han dissenyat una estimulant campanya: Agafa el teu barret i vine a conèixer els jaciments valencians, on es presenta tota l’oferta de visites guiades als jaciments. Segons el diputat de cultura, Xavier Rius, “l’estiu i el període de vacances són un moment idoni per a visitar in situ els jaciments arqueològics i les tasques d’excavació i investigació que es fan al seu voltant”. Rius també celebra que “el poble valencià dispose d’un llegat històric tan ample i d’una herència cultural de tanta rellevància, on el paper actiu del Museu de Prehistòria de la Diputació resulta fonamental”, així què, per a Rius “cal seguir treballant en la línia de la difusió dels jaciments perquè la gent comprenga i visibilitze el gran treball d’investigació que fan els nostres equips d’arqueologia.”

La Cova del Bolomor, importants restes del Paleolític valencià

La Cova del Bolomor de Tavernes de la Valldigna és un jaciment paleolític únic al món. A Aquest jaciment excavat a terres valencianes es documenta l’ocupació humana al llarg de més de 200.000 anys i en ell s’han descobert les proves més antigues de la presència de foc a Europa. S’han recuperat més de cinquanta mil peces lítiques treballades, a més, els prop de mig milió d’ossos constitueixen una de les màximes col·leccions fòssils aportada per l’home durant el Plistocè mitjà a Espanya. Tots fets que contribueixen al coneixement del Paleolític antic al Mediterrani i Europa.

 Aquest jaciment ofereix visites guiades els dies 20 de juliol, i 4 i 18 d’agost. A més, La Cova del Bolomor permetrà als visitants gaudir de la increïble experiència “Una nit en un campament neardental”, que consta d’una visita nocturna i teatralitzada, i que tindrà lloc els dies 21 i 28 de juliol, així com l’11 d’agost. L’1 i el 2 de setembre es celebrarà una jornada, per a que tothom puga conèixer com es treballa en les excavacions finançades pel Museu de Prehistòria de València




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon