Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació subvenciona amb 120 mil euros a Benaguasil per a canviar el fibrociment en la xarxa de canonades d'aigua potable

Benaguasil podrà afrontar les obres de connexió dels nous dipòsits d'aigua gràcies a l'impuls econòmic de la Diputació de València. Aquest va ser l'acord aconseguit entre el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez, i l'alcalde de Benaguasil, Jose Joaquín Segarra, després de l'última reunió mantinguda entre tots dos, que ara es materialitza en una subvenció de 120.000 euros a través d'un conveni aprovat per unanimitat en l'última junta de govern.

“Es tracta d'una actuació d'urgència sobre un bé de primera necessitat per als veïns i veïnes de Benaguasil”, expressava el president després d'escoltar els motius que van portar a l'alcalde a sol·licitar la col·laboració de la diputació. “Hem sigut molt bé rebuts i el president s'ha mostrat en tot moment molt receptiu amb les nostres peticions”, destacava per la seua banda l'alcalde d'aquesta localitat del Camp de Túria.

“La conducció actual està obsoleta, doncs és de fibrociment i pot rebentar-se fàcilment amb la pressió, la qual cosa deixa sense servei als veïns”, explicava l'alcalde, que té en projecte reconstruir les canonades amb ferro colat perquè l'obra perdure en el temps i s'eviten els problemes de subministrament. “El president ha entès perfectament que es tracta d'una infraestructura bàsica”, afegia Segarra.

Pla contra la sequera

Actuacions d'aquest tipus són les que la Diputació de València ha volgut incentivar amb l'engegada del pla contra la sequera, una nova línia d'ajudes que repartirà 6,2 milions d'euros en dos anys per a escometre obres de reparació i millora de les xarxes de dipòsit i subministrament d'aigua en tots els municipis de la província que ho sol·liciten. “D'aquesta manera, en el cas de Benaguasil es podria fins i tot arribar a cobrir prop del 50% del cost total de l'obra”, expliquen des de Presidència.

Inversions a Benaguasil

En eixa línia de defensa de l'autonomia municipal, la corporació que presideix Jorge Rodríguez ha invertit en aquesta localitat del Camp de Túria un total d'1,17 milions d'euros en ajudes entre 2016 i 2017, enfront dels 743.000 euros que va rebre Benaguasil entre 2014 i 2015.

Entre les subvencions que ha rebut el municipi destaquen els 500.000 euros del IFS, el pla ideat pel president de la Diputació de València perquè el superàvit de la corporació s'invertira en els municipis i no acabara en els bancs. Un pla que enguany injectarà altres 162.000 euros a Benaguasil. Una partida de nova creació amb la intenció que siguen els ajuntaments els qui decidisquen en què inverteixen en funció de les seues prioritats. El mateix succeeix amb el SOM, l'antic PPOS, que durant la legislatura deixarà a Benaguasil al voltant de 650.000 euros.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon