Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació començarà la reforma de la carretera de Llíria a Alcublas en 2019

 El president, Jorge Rodríguez, i el diputat Pablo Seguí presenten en la Cooperativa Vinícola de Llíria el projecte de reforç de la seguretat en la CV-339, que té un pressupost de 8,5 milions

L'actuació s'iniciarà en el tram de 3,2 quilòmetres en el qual se situa la cooperativa, que suporta un tràfic de 4.000 vehicles diaris. L'obra inclourà un carril ciclopeatonal de prop d'un quilòmetre

Les obres de renovació i reforç de la seguretat vial en la carretera que connecta Llíria amb Alcublas, en la porta amb Los Serranos, podran començar el pròxim any, amb un primer tram de 3,2 quilòmetres en el qual està situada la Cooperativa Vinícola de Llíria i que suporta un tràfic de 4.000 vehicles diaris. Aquesta primera fase, amb un cost de 2.250.000 euros, inclourà un carril ciclopeatonal de prop d'un quilòmetre entre la capital del Camp de Túria i la cooperativa.

Així ho han avançat aquest dimarts en Lliria el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, que han explicat els detalls d'un projecte que comptarà amb una inversió global de la corporació de 8.570.000 euros i que constarà de 4 fases, després de les quals la CV-339, de titularitat provincial, tindrà un ample de 3 metres per carril, vorals d'un metre, un ferm renovat i trams ciclopeatonales.

En paraules de Rodríguez, “este és un dels projectes més ambiciosos de la legislatura en matèria de carreteres, en la línia que ens fixem de mantenir els 1.800 quilòmetres de vies de la xarxa provincial en el millor estat possible i reforçar la seguretat en els punts de tràfic conflictiu”. En el cas de la CV-339 entre Llíria i Alcublas, “es va a donar solució a una carretera amb molt trànsit de vehicles i altres usuaris, com els ciclistes, i que té interseccions perilloses en aquest trajecte que comunica la comarca del Camp de Túria amb la de Los Serranos”.

Per la seua banda, el titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha recordat que “aquest projecte el va assumir aquest equip de govern com a prioritari al arribar a la Diputació, en tractar-se d'una via de comunicació important entre municipis de les dos comarques que presenta un ample insuficient i un paviment deteriorat i amb un traçat complicat”.

“La tramitació del projecte ha sigut complicada perquè necessitàvem l'aprovació d'altres administracions com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o la Conselleria de Medi ambient, però hui podem dir que es va a iniciar el procediment per a adquirir els terrenys necessaris i licitar i adjudicar les obres”, ha afegit el diputat.

Per a l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, “aquesta carretera és una de les més transitades en el nostre municipi, per la connexió amb la cooperativa i urbanitzacions com la de Caicons, però també és principal via d'accés a Los Serranos, per això és tan important per a nosaltres i per a la comarca i un orgull poder anunciar els detalls del projecte en aquesta cooperativa, a la qual s'accedeix per aquesta carretera”. En la mateixa línia s'ha expressat el president de la cooperativa vinícola, José Feltrer, que ha considerat la connexió “molt important per al nostre sector”.

Primera fase

En la presentació del projecte, en la qual han estat presents la diputada Mercedes Berenguer i alcaldes i alcaldesses de les dos comarques, s'han avançat els detalls de la primera fase, que podrà iniciar-se en 2019 amb l'ampliació de la carretera, la remodelació de les interseccions amb el camí de la Iessa i el camí de Caicons i una via ciclopeatonal d'un quilòmetre fins a la cooperativa, en un tram de 3,2 quilòmetres que arribarà fins al camí del Bayo.

Després d'aquesta primera actuació, que tindrà un cost superior als 2 milions d'euros i inclourà la millora dels accessos a la cooperativa, en una zona de pas de camions, es duran a terme altres tres fases amb un pressupost similar, fins a completar la renovació integral de la CV-339 entre Llíria i Alcublas, que tindrà en compte la seguretat dels altres usuaris de les vies, els que realitzen xicotets desplaçaments per motius laborals o transiten per les vies per oci.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon