Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió


Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Amb l'estrena del documental 'Calderona. La serra més propera' el 29 de juny, s'acaba el Cicle Audiovisual al municipi de Serra

El proper divendres 29 de juny del documental Calderona. La serra més propera acaba la primera edició del Cicle Audiovisual que ha estat organitzat per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Serra durant el mes de juny. La programació ha mostrat tres treballs de diferent temàtica i ha comptat amb el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació de València per a la projecció d’un dells. La projecció tindrà lloc a la Casa de la Cultura de Serra a les 20.00 hores.

El reportatge documental Calderona. La serra més propera és una producció de l’Institut d’Estudis Comarcals del Camp de Túria, IDECO, dirigida pel periodistes Frederic Ibáñez i Robert Ortín. L’obra es centra en les característiques, la història i els habitants que poblen esta serra tan pròxima a València i a la seua àrea metropolitana i que ha estat al llarg del temps profundament humanitzada.
El treball mostra el testimoni de veus tan representatives i coneixedores de la Serra Calderona com  Ricard Pérez Casado, doctor en història; Antoni Marzo, biòleg i director general de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient; Policarp Garay, cronista oficial de Serra; Francesc Fuster, gran coneixedor i estudiós de la Cartoixa de Portaceli; Màrius Fuentes, Ferran Zurriaga,  Juan M. Ferrís, Marga Máñez, Toni Morant o Pasqual Esteve.

El primer Cicle Audiovisual va començar amb l’estrena a Serra,després de l’èxit de la Universitat de València, del documental El camp de concentració de Portaceli 1939-1942, produït per l’associació Stanbrook per a l’Ajuntament de Serra. Més d’un centenar de persones vam omplir de gom a gom el saló d’actes de la Casa de la Cultura. El segon treball, que compta el suport de l’àrea de Cultura de la Diputació de València, a través del SARC, va ser La Catedral de València. Temple d’àngels. Un audiovisual que narra i explica amb tot detall el temple gòtic al qual la localitat de Serra està molt vinculat.


Tags: , , ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :