Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Primeres Jornades de Participació Ciutadana Camp de Túria a la Pobla de Vallbona

La Pobla és mostra com a referent comarca i va exercir com a amfitrió Javier Descalzo, edil de Participació Ciutadana i Transparència en el consistori poblà.

La Casa Gran de la Pobla de Vallbona va acollir, dissabte passat 29 d'abril , la primera edició de les 'Jornades de Participació Ciutadana' en l'àmbit del Camp de Túria. És una iniciativa impulsada des de l'àrea de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València.

Encara que aquesta primera edició tenia un àmbit comarcal, la presència de representants de diferents col·lectius associatius va ser quasi exclusiva de la Pobla de Vallbona. L'ens provincial va acudir a aquesta jornada amb diverses expertes en la Participació Ciutadana, que es van encarregar d'explicar les tres potes sobre les quals s'asseu la capacitat de col·lectius ciutadans facen sentir les seues veus: el voler, el saber i el poder.

Des de la Diputació de València s'han previst 17 jornades en altres tantes comarques, amb la qual es vol incentivar la Participació Ciutadana en els diferents municipis de la província. Sota el lema 'Si participes, tu decideixes' es vol donar informació als diferents col·lectius associatius de cada localitat, perquè interactuen al costat d'altres de similar naturalesa (i que formen part de la mateixa comarca), i així es compartisquen experiències i s'unisquen forces per a obtenir resultats més eficients.

Javier Descalzo va valorar molt positivament aquesta jornada, “perquè permet al moviment associatiu conéixer a altres col·lectius ciutadans, compartir punts de vista i escometre de forma conjunta iniciatives que suposaran millores per al municipi. L'actual corporació local està apostant per implicar a la societat civil en la vida política i compartir la presa de decisions amb diferents col·lectius poblans”.

Gràcies a aquestes jornades, les associacions que van participar van consensuar diverses propostes: crear una 'Fira d'Associacions' (una d'àmbit local i una altra comarcal) perquè cada col·lectiu puguen donar a conéixer la seua activitat; fixar uns espais físics perquè es puguen difondre què fa cada associació; invertir en espais públics que puguen emprar-se per a celebrar reunions; crear plataformes web i APPs per a difondre 'en línia' les actuacions de cada col·lectiu (a la Pobla de Vallbona aqueixa aplicació ja existeix); organitzar un repartiment de recursos més equitatiu; incrementar els recursos municipals destinats a subvencionar l'associacionisme; i organitzar una festa comarcal (Aplec) que servisca per a afavorir el treball col·lectiu dels diferents col·lectius comarcals.

Descalzo va destacar la importància de “donar veu i capacitat de decisió” als veïns i les veïnes de cada localitat. El personal arribat des de la Diputació de València va aplaudir la “voluntat política” que existeix en municipis com la Pobla de Vallbona per a incentivar la Participació Ciutadana, així com els mecanismes que s'estan creant per a aconseguir dita objectiva.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon