Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana obri el termini per a propostes dins del pressupost participatiu 2019, serà des del 23 de maig fins al 15 de juny


Es tracta de la quarta edició dels pressupostos participatius

Des del 23 de maig fins al 15 de juny s'arreplegaran les propostes ciutadanes de forma telemàtica (www.lelianaparticipa.es) o a través de les urnes instal·lades en l'Ajuntament i el Centre Sociocultural.

La ciutadania de l'Eliana, major de 16 anys, podrà decidir en què vol invertir la totalitat de la inversió pròpia del pressupost municipal (el capítol 6 del pressupost), a més aquelles propostes que no entren en la inversió pròpia seran tingudes en compte en les Inversions Financerament Sostenibles (IFS) fruit del superàvit municipal.

En les tres edicions anteriors, els elianers i elianeres ja han decidit més de 800.000 euros en diferents accions, tals com: la reparació de voreres, l'increment i millora dels carrils bici o la creació de rutes escolars segures, entre moltes altres. En el següent enllaç es pot comprovar l'evolució de cadascuna d'aquestes propostes ciutadanes triades pels veïns durant el període de votació (https://leliana.governalia.es/seguiment/).

Per a aquesta quarta edició, les propostes que es facen no han de superar els 100.000 euros. També hi ha altres criteris que es tindran en compte com que siga un projecte de ciutat; de competència municipal i que respecte el marc jurídic i legal existent.

Una vegada finalitzada la fase propositiva el pròxim 15 de juny, els tècnics municipals estudiaran totes les iniciatives, comprovant que compleixen els requisits anteriorment esmentats, la totalitat de les propostes viables seran sotmeses a votació pública del 17 de setembre al 8 d'octubre. Cada veí empadronat, major de 16 anys, podrà triar 3 accions que estime prioritàries perquè l'equip de govern les incloga en el pressupost de 2019.

L'edil de participació ciutadana, Mercedes Berenguer, ha anunciat altres novetats en la presentació de la quarta campanya de pressupostos participatius, destacant les sessions que es realitzaran entre associacions de veïns i col·lectius per a incrementar la participació en el programa, o una línia complementària de treball entre els representants del Consell dels Xiquets “per a inculcar els valors de la democràcia representativa entre els més joves, podent aportar algunes propostes relacionades amb les preferències dels xiquets i xiquetes de la localitat”.

Per la seua banda, l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha recordat que l'Eliana és un dels municipis pioners a la Comunitat Valenciana i, el primer de la comarca de la Camp de Túria, a instaurar el programa de pressupostos participatius “nostra acció de govern està estretament unida al contacte amb la ciutadania, intentem construir el futur de l'Eliana entre tots i totes, l'últim exemple ho trobem amb la sala d'exposicions que va ser dissenyada entre tots els actors implicats: tècnics, artistes i polítics. És molt satisfactori implicar a la major part de la població en aquest projecte compartit que és l'Eliana”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon