Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Actualment 1062 persones de Riba-roja han demanat acollir-se a la llei de dependència. L'Ajuntament compta amb un servei especialitzat

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incrementat el seu servei especialitzat d'atenció a la dependència des de la seua creació al setembre de 2007.

El nombre de persones que s'acullen a aquesta ajuda va en augment any rere any. En 2017 es van presentar 207 sol·licituds i de moment, s'han presentat 37 sol·licituds en el que portem d'any.

Actualment, un total d'1.062 veïns del municipi en situació de dependència han sol·licitat l'ajuda a través de la Llei de Dependència.
Entre els quals s'inclouen persones ingressades en les dues residències del terme municipal, així com usuaris del centre de dia, taller ocupacional i dels 2 centres de persones amb malaltia mental de la localitat.

En l'àrea de dependència i persones majors de la regidoria de Benestar Social, situada en el carrer Cervantes s/n de Riba-roja, es realitza la tramitació de sol·licituds de la Llei de Dependència i la seua posterior valoració en el domicili habitual de la persona depenent.
En el 2.017 es van realitzar 106 valoracions, i en el present any 2018, s'han realitzat 81 valoracions fins a l'actualitat.

Per al regidor de Benestar Social, Rafa Gómez; "como novetat, s'ha posat des de principi d'any a una persona encarregada exclusivament de valorar els diferents graus a cadascuna de les persones que hagen sol·licitat la Llei de Dependència. Atès que tots els dies es realitzen noves valoracions, el nostre objectiu és que anem al dia i que aqueixa llista d'espera es reduïsca a zero. Amb l'exclusivitat d'un treballador per a aquesta tasca suposa un canvi substancial i una millora per a l'atenció de les persones majors".

Des de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, els treballadors socials de l'àrea de dependència i persones majors, duen a terme en el seu moment a dia, un conjunt d'actuacions encaminades a atendre les necessitats de la vida diària i incrementar l'autonomia d'aquestes persones, afavorint així, la permanència en el domicili en condicions adequades.

Aqueix conjunt d'actuacions, garanteix l'accés als serveis que la Llei ofereix a les persones en situació de dependència, persones amb diversitat funcional física i intel·lectual i als menors de tres anys. Que són els nostres principals destinataris.

Entre els serveis que ofereix la Llei, es troben: la prevenció i promoció de l'autonomia personal, teleasistencia, ajuda a domicili, teràpia ocupacional, atenció primerenca, estimulació i activació cognitiva, habitatge tutelat, cuidats en l'entorn familiar, atenció social individual, grupal i familiar, places publiques de centre de dia , prestacions vinculades al centre de dia , places publiques de residència i prestacions vinculades al servei residencial . També cures personals: com la higiene, control de la medicació bàsica i canvis posturals. Són alguns dels serveis, que poden rebre les persones depenents de Riba-roja de Túria.

Poden accedir a aquests serveis: aquelles persones que compten amb la nacionalitat espanyola o amb permís de residència en l'Estat. En cas de menors de tres anys, aquests requisits de residència s'exigiran a les persones que s'encarreguen de la seua guarda i custòdia.

Un dels principals objectius municipals de l'àrea municipal, és facilitar les condicions d'igualtat i no discriminació, així com garantir un augment en l'autonomia d'aquestes persones.

Per açò es proposa una atenció integrada i integral, a través de mesures de prevenció, rehabilitació, estímul social i mental. D'aquesta forma, la regidoria de Benestar Social a través d'aquesta àrea, persegueix posar en valor el seu compromís amb les persones en situació de dependència perquè obtinguen la suficient autonomia per a l'exercici de les activitats bàsiques de la vida diària, la seua inclusió i participació en la comunitat, així com optar a un servei que s'adecue a les seues necessitats personals i familiars garantint el compliment de la Llei de promoció de l'autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència.

Perquè siguen efectius els drets i es garantisca l'accés a les prestacions i serveis de dependència, aquesta àrea utilitza el seu equip de professionals en valoració de dependència, de manera que una vegada realitzada la valoració per l'equip de dependència, la Conselleria d'Igualtat puga emetre el seu dictamen tècnic per a determinar el grau de cada persona en aquesta situació. El tipus de prestacions seran determinades segons el grau de dependència. Els diferents graus que estableix la Llei poden ser temporals o permanents. Entre ells: Grau I o dependència moderada, grau II o dependència severa i grau III o gran dependència.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon