Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les xifres de l'atur a la Pobla de Vallbona es situen per baix del 10% de la Població activa

Segons informa l'Ajuntament de La Poblla, han millorant de forma progressiva. En els mesos de novembre i desembre s'ha aconseguit situar la taxa d'aturats en el municipi poblà per davall del 10% de la seua població activa (9,92% i 9,86%, respectivament). Són les xifres més baixes des de gener de 2009 a la nostra població.

El nivell de la desocupació a la Pobla de Vallbona està registrant un perllongat descens. Des de l'any 2008, les dades de la desocupació van registrar un continu creixement: de 5,58% que existia el gener d'eixe any es va passar a un 9,43% el gener de 2009. El gener de 2010 s'havia aconseguit el 12,72%; el gener de 2012, la xifra apuntava a un 15,01%. El punt més alt es va registrar l'abril de 2012: llavors, un 16,36% de la població activa de la Pobla de Vallbona mancava d'un lloc de treball.

En el final dels anys 2012 i 2013 es va aconseguir rebaixar aquesta taxa per sota del 15%. El desembre de 2014 es va baixar del 14% de taxa de desocupació. Des de llavors, les xifres d'atur han anat baixant de forma gradual... i, en la segona meitat de 2016 i durant tot el 2017, es va anar accelerant la creació de llocs d'ocupació: el desembre de 2016 la xifra es va situar en l'11,05% (xifra similar a la d'abril de 2009), mentre que el 2017 acaba amb un percentatge d'aturats que no es registrava des de gener de 2009.

El regidor de Desenvolupament Local en l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, Javier Nóvoa, es mostra feliç (però caut) amb aquestes dades: "És important que l'ocupació torne a generar-se en la nostra població, encara que les xifres encara estan lluny de ser tan bones com ens agradaria. Sí que s'aprecia una tendència de descens en la taxa de l'atur, però és prompte per a llançar les campanes al vol. Hem de seguir treballant perquè siga la iniciativa privada qui s'encarregue de seguir creant llocs de treball, corresponent al consistori dinamitzar el mercat laboral amb una resposta àgil i precisa a les demandes d'ocupació".

Nóvoa, no obstant això, sí que es mostra content amb una important dada: la taxa d'atur està baixant malgrat que el nombre de treballadors que cerquen un lloc de treball s'està incrementant. "És un matís a tenir en compte: no s'està baixant el nombre d'aturats a la Pobla de Vallbona perquè hi ha cada vegada menys gent cercant una ocupació; al contrari, la població activa està pujant i, malgrat açò, s'està baixant el percentatge d'aturats. Açò sí que és una dada que convida a un moderat optimisme".

Bon fer de l'ADL i el centre Servef

Nóvoa ha destacat el treball efectuat en l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de la Pobla de Vallbona, així com en el centre Servef (Servei Valencià d'Ocupació i Formació) del municipi poblà: "En el centre Servef de la Pobla s'ha reorganitzat la seua base de dades, des de l'ADL s'han sol·licitat ajudes econòmiques per a promoure l'ocupació i s'ha treballat en l'àmbit local i comarcal, a través del 'Pacte Territorial d'Ocupació', per a conéixer el tipus de perfil que genera més demanda de treballadors i treballadores".

La responsable de l'oficina Servef a la Pobla de Vallbona, Mònica Company, ha explicat que la contractació de personal ha permés "actualitzar i reorganitzar les dades que tenim a la nostra disposició, la qual cosa ens fa ser més eficaces en la resposta que se li dóna a les empreses que sol·liciten treballadors. També controlem l'evolució de cada expedient i hem actualitzat la situació en què es troba cada sol·licitant de treball, així com del currículum que rebem diàriament".

Javier Ruiz, per la seua banda, organitza els treballs que s'escometen en l'ADL de la Pobla de Vallbona. Ruiz assenyala a les ajudes econòmiques arribades des de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius i Treball, "ens han permés contractar un ampli perfil de treballadors: estudiants que volien completar les seues pràctiques, dos administratius, un arquitecte tècnic, un enginyer d'Obres Públiques, una enginyera tècnica industrial, una arxivera, quatre peons de la construcció, un fuster i un electricista. A més, amb la contractació d'una orientadora laboral es va atendre a 74 persones. Gràcies al seu bon fer, es van aconseguir contractes per a 18 d'aqueixes persones". Durant l'any 2017, en l'ADL de la Pobla de Vallbona es van registrar 85 contractacions a la Pobla de Vallbona (51 dones i 34 homes), enfront de les 55 de 2016 (39 dones i 16 homes).Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal