Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca de l'Eliana creix en usuaris i és la segona en préstecs a través de la xarxa ebiblio

Durant l'any 2017: s'incrementa el nombre d'usuaris, passant-se de 43.493 usuaris (en 2019 als 44.743 registrats durant el passat any) i predominen les lectores sobre els lectors (tant en menors com en majors d'edat). L'Eliana, a més, es converteix en la segona biblioteca inscrita en la plataforma ebiblio (xarxa de biblioteques electròniques autonòmica) en nombre de documents deixats.

Els resultats obtinguts per la Biblioteca Municipal de l'Eliana, durant el 2017, ens permeten conéixer el perfil de la nostra ciutadania: 17.599 dels seus usuaris són dones (un 39,33%), enfront de 15.664 homes (un 35%). En menors d'edat, les xiques que acudiren a la Biblioteca van ser 5.911 (un 13,2%), mentre que els xics van ser 5.569 (un 12,4% del total d'usuaris).

La Biblioteca Municipal de l'Eliana compta amb 6.094 socis, la qual cosa suposa més un terç de la seua població. Durant 2017 es van inscriure 136 adults i 245 xiquets/as. El nombre de préstecs de documents es va incrementar durant el passat any: de 26.871 es va passar a 33.598. No obstant això, el nombre de llibres va registrar un descens durant el passat any: de 18.694 peticions (en 2016) es va passar a 17.820 /durant 2017).

En aqueixa situació ha pogut influir el nombre d'usuaris que s'ha passat al llibre electrònic, la qual cosa ha fet de l'Eliana el segon municipi de tota la Comunitat Valenciana en aquest tipus de préstecs: durant 2017 va haver-hi 436 sol•licituds, xifra només superada per Gandia (amb 514 peticions). Açò es deu a la difusió d'aquest tipus de servei efectuat des de la mateixa Biblioteca, així com a les explicacions 'in situ' oferides pel personal d'aquest espai públic als usuaris/as perquè aprengueren els passos que havien de seguir per a accedir a aquesta nova opció.

Inversions en aquest espai públic
Com és lògic, l'Ajuntament de l'Eliana va fer importants inversions durant el passat any per a adquirir material bibliogràfic o millorar el mobiliari i la disposició de les obres d'aquest espai. Va haver-hi millores tant en la Secció Infantil com en la Sala General, i se superaren els 13.700 euros d'inversions amb fons propis.

De la mateixa manera, l'equip de govern de la localitat va fer gestions per a sol•licitar el màxim d'ajudes per a la Biblioteca Municipal. Fruit d'aquestes gestions es van aconseguir ajudes de la Generalitat Valenciana que van superar els 10.300 euros. Des de la corporació municipal s'assegura que l'Educació i la Cultura “són pilars bàsics en l'acció de govern local, i per açò promovem accions que fomenten la lectura i faciliten l'estudi per a totes les persones que s'estan formant acadèmicament”.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal