Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat, l'Ajuntament de Riba-roja, la Coordinadora dels Boscos i AFEMPES organitzen una plantació popular el 3 de febrer al Parc Natural

Paral·lelament, els escolars realitzaran diverses accions dins del Programa d'Apadrinamiento del Túria
Sota el lema Planta la llavor del canvi, planta un arbre, la Generalitat Valenciana a través de la Direcció del Parc Natural del Túria ha organitzat una plantació popular el proper 3 de febrer, en col·laboració amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria i l'Associació sense ànim de lucre de familiars i persones amb malaltia mental de Paterna, L'Eliana i Sant Antonio de Benageber.

La jornada es desenvoluparà de 10:30 a 13:30 hores a l'àrea recreativa del Túria (esplanada del riu, al costat del pont).

La plantació es realitza amb motiu del Dia de l'Arbre que commemorem cada 31 de gener i que pretén ser una jornada de descobriment i de plantació d'espècies autòctones de ribera dirigida a tota la família.

Les riberes dels nostres rius són un dels ecosistemes més alterats per l'acció de l'home des de temps immemorials. La major part dels arbres que poblaven les ribes dels nostres rius i zones humides, han desaparegut o han estat substituïts per espècies exòtiques invasores i espècies agrícoles introduïdes per l'home.

Per aquesta raó, en el Parc Natural del Túria es treballa diàriament per recuperar un dels ambients més singulars i importants de la Comunitat Valenciana: el bosc de ribera.

L'activitat començarà a les 10:30 i tindrà una durada de 3 hores. Els participants hauran de portar aigua, protector solar, guants, roba i calçat apropiats per caminar per pistes forestals.

Les persones interessades poden inscriure's en el telèfon 660127250 o a través del mail parc_turia@gva.es, indicant nom, cognoms, e-mail, nº de telèfon.

Paral·lelament i dins del Programa d'Apadrinamiento del Túria, l'Ajuntament i la Direcció del Parc Natural del Túria han organitzat diverses accions que pretenen ser una continuació dels treballs de recuperació del bosc de ribera, la biodiversitat i el paisatge natural del Túria que duen a terme durant tot l'any. El dimarts 30 de gener participarà en la plantació del CEIP Cervantes, el 31 de gener el col·legi Asunción de La nostra Senyora, l'1 de febrer, el Camp de Túria, el 2 de febrer, el CEIP Ets Altes i el 14 i 15, el Col·legi Mes d'Escoto.

Després d'una breu explicació de les espècies per part dels tècnics mediambientals, els escolars procediran a la plantació a la zona escollida.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon