Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Segons l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials l'inversió Social de La Pobla s'ha incrementat en un 34%


La Pobla de Vallbona destinava 31,97 euros per habitant a partides d'Inversió Social en 2015, mentre que en 2016 (que són les dades que s'acaben de publicar) aqueixa xifra ascendeix fins a 42,99 euros per habitant. L'increment suposa una pujada total de 250.484 euros: en 2015 eren 726.678 euros del pressupost, mentre que en 2016 aqueixa xifra arriba als 977.162 euros anuals.

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha registrat un increment d'11 euros per habitant, en Inversions Socials, en el pas de l'any 2015 a 2016. Així ho reflecteixen les dades publicades per l'Associació de Directors i Gerents de Serveis Socials (que, per la seua banda, pren les xifres publicades pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques).

La pujada de la partida d'inversions socials en el consistori poblà permet a l'ajuntament d'aquesta localitat eixir de la llista de municipis 'oficialment pobres' (que són aquelles poblacions de més de 20.000 habitants que no superen els 36,09 euros per habitant). Aqueixa situació sí que es donava en 2015, però l'increment de 2016 modifica la situació i permet concloure que l'equip de govern actual s'està mostrant molt implicat en l'ajuda als col•lectius que es troben en una situació més precària.

L'edil de Serveis Socials i Drets Civils, Regina Llavata, assegura que aquestes xifres "són una bona notícia, publicada per una entitat aliena del consistori, que avala el compromís que va assumir l'actual equip de govern de redoblar els seus esforços en la inversió social i en l'ajuda als col•lectius més colpejats per la crisi".

"Ja en 2016 vam posar en marxa diferents actuacions i incrementem les prestacions socials, per a donar un suport a les famílies que es troben en una situació més precària, ajudant-los a millorar la seua situació i afavorint que elles mateixes puguen millorar les seues circumstàncies personals. En aqueix sentit, promovem ajudes de formació i de cerca de treball, perquè el nostre objectiu i el de les persones que reben aquestes ajudes a aconseguir una situació d'autosuficiència", comenta Llavata.

"Els resultats que se citen en aquest document reflecteixen que el nostre municipi està fent passos en l'adreça adequada, encara que no ens donem per satisfets. De fet, en 2017 hem anat acreixent les inversions, s'ha incorporat una psicòloga i, per primera vegada, hi haurà un pis que acollirà temporalment a famílies que puguen veure's desnonades dels seus habitatges. Sabem que els resultats de 2017, que coneixerem el pròxim any, registraran un altre increment en la inversió social i tenim la ferma determinació de treballar dia a dia fins a aconseguir la xifra de 50 euros per cada habitant de la Pobla de Vallbona", conclou l'edil de Serveis Socials.


** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon