Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Obres per valor de 82.000 euros resolen el problema d'accessibilitat de l'edifici de la Societat Musical de La Pobla de Vallbona

Ha sigut possible gràcies a la implicació de tres parts: l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona (que ha invertit 25.000 euros), la Conselleria d'Educació i Cultura (que ha concedit una subvenció de 39.000 euros) i una aportació de la mateixa Corporació Musical d'altres 17.000 euros. Per tant, seran uns 82.000 euros el cost de les obres, en un col·lectiu que compta amb uns 750 integrants (entre músics de la Banda i la Bandeta Juvenil, el Cor, l'Escola de Música i els socis).
Ja han finalitzat les obres fetes en la seu de la Societat Musical de la Pobla de Vallbona, amb l'objectiu d'acabar amb una sèrie de deficiències en aquest edifici. En concret, allò que s'ha aconseguit és adaptar aquest espai als criteris d'accessibilitat que s'estableix en la normativa. D'aquesta manera, s'afavoreix que persones de mobilitat reduïda puguen accedir a qualsevol dels espais que formen part d'aquesta seu.

En efecte, fins avui la seu de la Societat Musical de la Pobla de Vallbona mancava d'un muntacàrregues que permetera accedir a la planta baixa de l'edifici en unes condicions òptimes. De la mateixa manera, no existia un ascensor que afavorira que persones amb mobilitat reduïda pogueren accedir als pisos superiors d'aquest espai en el qual es formen els músics de la localitat. Ara, les barreres arquitectòniques existents s'han eliminat.

L'edil de Música en el consistori poblà, Fran Esteban, s'ha mostrat molt satisfet pel resultat d'aquestes actuacions: "És un dia d'alegria, perquè la Societat Musical de la Pobla de Vallbona ja compta amb uns equipaments que permeten a qualsevol persona accedir a les seues instal·lacions. Les barreres arquitectòniques ja no són un problema per a les persones amb mobilitat reduïda, encara que és cert que aquesta actuació hauria d'haver-se escomés fa ja molt. Com a músic i com a regidor és una gran satisfacció poder assistir a una jornada molt important per al col·lectiu de músics, en particular, i per a la ciutadania poblana en el seu conjunt".

Sebastiá Llopis, president de la Societat Musical de la Pobla de Vallbona, coincidia amb l'assenyalat per l'edil de Música: "Aquestes obres, ara finalitzades, formaven part d'una vella reivindicació de la Societat Musical. Ara, gràcies al clima d'enteniment i de treball conjunt que ha existit entre les diferents administracions implicades i la societat que jo presidisc, s'ha pogut acabar amb el problema de barreres arquitectòniques existent. En un futur pròxim abordarem una nova actuació, referida a l'Eixida d'Emergències, que tindrà una subvenció de la Diputació de València i ens permetrà complir amb tot allò que s'estableix en la normativa legal".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal