Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La construcció de la variant nord de Bétera començarà l’estiu que ve amb una inversió de Diputació de 16 milions d'euros

La Diputació de València preveu una inversió de 15.964.972 euros que es distribuirà en tres anualitats: per a l'exercici del 2018 es destinen tres milions i mig a esta infraestructura, entre sis i set milions al 2019 i la resta al 2020. 

Variant Nord: característiques

El projecte aprovat té vora 5km, amb carril bici i cinc interseccions marcades per glorietes, a més de quatre ponts de vigues. També servirà com a ronda urbana per als veïns que vulguen desplaçar-se des d'un extrem del municipi a un altre. A més, inclou una plataforma peatonal per a afavorir la mobilitat no motoritzada. Es traça des del sudest al nord de Bétera, de manera que conecte la CV-310 des de València amb el camí d'esta via que porta a Nàquera, sense necessitat de travessar el poble, i conectarà también amb la carretera que va a Olocau. 

Bétera tindrà acabada la variant nord el segon trimestre del 2020. Així s'ha confirmat des de la Diputació de València, que ha anunciat una inversió de setze milions d'euros. "Han sigut vora dos anys de reunions de l'actual equip de govern amb diferents responsables de la diputació que per fi donen fruits. Veiem materialitzat un projecte que des d'anteriors legislatures s'havia utilizat únicament com a reclam electoral", ha assenyalat l'alcaldessa de Bétera, Cristina Alemany.

Al gener del 2018 començarà el procés de licitació de la variant nord de Bétera, una obra que portava parada més d'una dècada i que començarà a executar-se a principis d'estiu del 2018. Així, evitarà el pas per Bétera dels conductors que es desplacen de València a Nàquera o Serra. El trànsit es distribuirà gràcies a les conexions amb les diferents carreteres d'accés al nucli urbà des de València, Nàquera  Olocau, i amb els vials d'accés als polígons industrials l'Horta Vella i el Pla. "Descongestionarà el trànsit, que és una reivindicació que el municipi de Bétera portava molt de temps demanant, i després d'anys de treball, és un govern d'esquerres el que materializa el projecte", apunta la regidora d'Obres Públiques, Cristina Ballesteros.

Ara, a Bétera confluïxen tres carreteres "d'elevada intensitat de trànsit" segons l'informe de la diputació. La CV-310, que enllaça València amb Nàquera i Serra, la CV-336 de Bétera a Sant Antoni de Benaixeve i la CV-333 que va a Olocau. Tots els vehicles que prenen qualsevol d'estes vies han de passar pel nucli urbà de Bétera, de manera que es genera un excés de trànsit amb conseqüències negatives, i que quedaran resoltes, com assenyala la regidora d'Urbanisme i Planificació, Neus Sánchez: "Se'n acaben les retencions, el soroll, les males olors i sobretot el pas pel poble de vehicles pesants, que de vegades porten mercaderies perilloses". Neus Sánchez, que ha participat en les negociacions amb la diputació, recorda com des de l'ajuntament "hem anat fent propostes al llarg de dos anys, recordant que érem l'únic poble de vora 24.000 habitants -i amb previsió de continuar creixent- sense una ronda". El regidor Augusto Sevilla  valora l'anunci en la mateixa línia: "És una notícia molt important per a Bétera. Traurà del poble l'intens trànsit de cap de setmana cap a Nàquera, Serra i Olocau, i els embussos que hi ha quan es produix un accident en el by-pass i desvien la circulació per Bétera, així com quan es mobilitza la UME".



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon