Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria comença a formular les bases de l'Estratègia de Desevolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI)


La primera reunió de treball se celebrarà el pròxim 7 de novembre amb representants sectorials

Creixement intel•ligent, sostenible i integrador. Són les premisses de l'Estratègia Europea 2020 i la nova formulació de la Política de Cohesió de la Unió Europea 2014-2020, i seguint este objectiu, l'Ajuntament de Llíria ha apostat per formular l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

En este sentit, el consistori prepara la redacció del projecte EDUSI per a poder concórrer a la convocatòria dels Fons Estructurals i d'Inversió de la Unió Europea (Feder). Amb esta iniciativa es pretén aconseguir la correcció de carències ambientals, socials i urbanes,  amb l'execució d'un programa transversal, que integre a tots els sectors socials de l'àmbit econòmic, associatiu, cultural, ambiental i institucional.

L'objectiu és realitzar la transició a un nou model de desenvolupament, a través de projectes integrats i participatius que contemplen: la rehabilitació de l'entorn urbà i el patrimoni cultural i natural, la reducció dels nivells de contaminació per a generar formes d'economia baixa en carboni, i la generació d'infraestructures socials, educatives i sanitàries que aposten per la inclusió de tots els ciutadans, en especial aquells en risc d'exclusió.

D'esta manera, EDUSI és la base per a convertir a Llíria en el que ja es coneix com “Smart city”, una ciutat intel•ligent, sostenible i integradora, l'origen de la qual està en la participació activa de la ciutadania.

El primer pas es donarà el pròxim 7 de novembre, amb la reunió de treball amb representants de tota la societat edetana, i de la qual haurà de constituir-se el Grup de Suport Local. Durant la sessió, que tindrà lloc en l'edifici Multiusos de 18 a 20 hores, hauran dos meses de debat i participació: la Mesa de Territori i Medi Ambient, i la Mesa de Cohesió social, ocupació i empresa; per a establir una visió de futur del municipi, identificar reptes i establir les primeres línies d'actuació i projectes concrets.

Les conclusions de la sessió i del Grup de Suport Local constituït, així com dels pròxims processos participatius ciutadans, seran la base des de la que començar a desenvolupar EDUSI per a Llíria. 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon