Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Suscríbete y recibe las novedades
Correo:

Pots buscar

Llíria comença a formular les bases de l'Estratègia de Desevolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI)


La primera reunió de treball se celebrarà el pròxim 7 de novembre amb representants sectorials

Creixement intel•ligent, sostenible i integrador. Són les premisses de l'Estratègia Europea 2020 i la nova formulació de la Política de Cohesió de la Unió Europea 2014-2020, i seguint este objectiu, l'Ajuntament de Llíria ha apostat per formular l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI).

En este sentit, el consistori prepara la redacció del projecte EDUSI per a poder concórrer a la convocatòria dels Fons Estructurals i d'Inversió de la Unió Europea (Feder). Amb esta iniciativa es pretén aconseguir la correcció de carències ambientals, socials i urbanes,  amb l'execució d'un programa transversal, que integre a tots els sectors socials de l'àmbit econòmic, associatiu, cultural, ambiental i institucional.

L'objectiu és realitzar la transició a un nou model de desenvolupament, a través de projectes integrats i participatius que contemplen: la rehabilitació de l'entorn urbà i el patrimoni cultural i natural, la reducció dels nivells de contaminació per a generar formes d'economia baixa en carboni, i la generació d'infraestructures socials, educatives i sanitàries que aposten per la inclusió de tots els ciutadans, en especial aquells en risc d'exclusió.

D'esta manera, EDUSI és la base per a convertir a Llíria en el que ja es coneix com “Smart city”, una ciutat intel•ligent, sostenible i integradora, l'origen de la qual està en la participació activa de la ciutadania.

El primer pas es donarà el pròxim 7 de novembre, amb la reunió de treball amb representants de tota la societat edetana, i de la qual haurà de constituir-se el Grup de Suport Local. Durant la sessió, que tindrà lloc en l'edifici Multiusos de 18 a 20 hores, hauran dos meses de debat i participació: la Mesa de Territori i Medi Ambient, i la Mesa de Cohesió social, ocupació i empresa; per a establir una visió de futur del municipi, identificar reptes i establir les primeres línies d'actuació i projectes concrets.

Les conclusions de la sessió i del Grup de Suport Local constituït, així com dels pròxims processos participatius ciutadans, seran la base des de la que començar a desenvolupar EDUSI per a Llíria. 

Tags: ,

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :