Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat assigna 68.000 € per la redacció del projecte d'evacuació d'aigües pluvials a la conurbació de La Pobla, l'Eliana, Sant Antoni de Benaixeve i Bétera

L'obra final haurà de ser assumida pels municipis de La Pobla, Sant Antoni,L'Eliana i Bétera, probablement amb la col·laboració de la Generalitat ja que pot arribar a superar més d'un milion d'euros.

Segons informa l'Ajuntament de La Pobla de Vallbona i "després de molts mesos de constants reunions entre membres de l'equip de govern de la Pobla de Vallbona amb representants autonòmics, s'ha aconseguit que la Generalitat Valenciana assigne una partida de 68.000 euros per a redactar el projecte que servirà com a base per a solucionar els problemes d'evacuació d'aigües pluvials en la zona est de la localitat (en la seua confluència amb altres municipis veïns, com l'Eliana, Sant Antonio de Benagéber i Bétera)".

«Estem davant el primer pas cap a una solució definitiva per a un problema que es va generar fa molts anys i que va ser conseqüència d'un urbanisme descontrolat, en el qual no es tenien en compte els límits de cada municipi respecte a altres poblacions. Va haver-hi una mala actuació per part dels governs locals i tampoc les autoritats autonòmiques van exercir bé la seua responsabilitat per a vetllar que s'actuara respectant la normativa vigent. A banda, també es troba implicada en aquesta problemàtica una infraestructura important, com és l’autovia CV-35», explica l'alcalde poblà (Josep Vicent Garcia).

«Ara ha sigut la Direcció General de l’Aigua qui ha assumit la gestió i el pagament del projecte, que es redactarà i serà la base sobre la qual s'assentarà la futura solució a aquesta situació. Nosaltres sabem que les administracions locals no van actuar bé, fa ja alguns anys, i no eludirem assumir la part que ens corresponga per a aconseguir la solució. Després del pas que es dóna avui, esperem que acabe prompte la redacció i que es liciten les obres com més aviat millor. No és moment de cercar excuses, sinó de trobar solucions», conclou el primer edil de la Pobla de Vallbona.

Juan Aguilar, responsable d'Urbanisme i Serveis en l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona, també s'ha mostrat molt satisfet per aquesta notícia: «És un motiu d'alegria que les constants reunions amb autoritats autonòmiques i representants tècnics hagen desembocat en aquest projecte, que és una cosa tangible: és el primer pas per a trobar una solució llargament demandada pels veïns de la urbanització 'La Malladeta'. I volem deixar clar que l'equip de govern treballa per a solucionar els problemes d'evacuació d'aigües pluvials en totes les zones del municipi, sense excepció».

Aguilar, en qualsevol cas, sap que la solució definitiva «requerirà temps, recursos econòmics i voluntat política. Però totes les parts implicades coincidim en el diagnòstic de la situació, sabem que només és possible corregir el problema si assumim un paper coordinat. Seguirem treballant per a fer que les diferents fases es vagen escometent i ens mantenim fermes en el nostre compromís per a solucionar aquesta anomalia. Avui ja és tangible aqueixa voluntat per a arreglar el desgavell existent».

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon