Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Activitats culturals, música, dansa, Fira de Reis, fins i tot cinema, són les ofertes culturals que organitza l'Ajuntament de La Pobla per la Fira de Nadal


Des de l'àrea de Festes de l'Ajuntament s'està treballant per a oferir a la ciutadania una programació cultural nadalenca d'allò més variada i entretinguda. D'una banda hi haurà activitats d'oci i cultura; després es podrà gaudir de la 'Fira de Nadal'; i, finalment, es podrà gaudir de la Cavalcada de Reis.

Respecte a les propostes culturals, aquestes es divideixen en tres àmbits: hi haurà cinema (els dies 23 i 24 de desembre es projectarà el film 'Solo se vive una vez’ en la Casa de la Cultura, mentre que els dies 27 i 30 es podrà gaudir de la pel•lícula 'Operación cacahuete 2. Misión: salvar el parque’); també s'oferiran dues propostes musicals: el dimarts 26 de desembre, en l'Auditori de la Casa de la Cultura, s'escenificarà l'espectacle musical 'Dani Miquel torna per Nadal'; mentre que el dijous 28 la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona es podrà gaudir del tradicional 'Concert de Nadal'; finalment, teatre familiar (el dia 29) amb l'obra 'La Maria no té por'.

La gran proposta d'enguany es troba en la 'Fira de Reis', que es perllongarà del 2 al 4 de gener. En ella, s'uneixen les anteriors 'Feria de Reyes' i 'Feria del Deporte' per a crear una activitat que vol implicar al màxim nombre de col•lectius locals i associacions poblanes. "Estan convidats totes aquelles persones que desitgen formar part d'unes jornades que son un exemple d'integració i diversitat. Hi haurà activitats per a totes les edats, i hi haurà més de 2.000 metres de la Ciutat Esportiva per a acollir exhibicions esportives i tallers lúdics", explica el responsable de Festes, Fran Esteban.

A més, i per a afavorir la participació més gran possible, s'ha habilitat un tren turístic que recorrerà diferents carrers del municipi, assegurant l'accessibilitat al recinte firal: "No volem que ningú es quede sense poder assistir a aquesta 'Fira de Nadal' i, per açò, habilitem un tren que tindrà parades en la Casa Gran, la Casa de la Cultura, el Mercat, les calles Poeta Llorente i València... sent la destinació, òbviament, el Poliesportiu Municipal", comenta Fran Esteban. La freqüència de pas serà d'uns 20 minuts, aproximadament, amb el següent horari: el divendres 2 de gener, de 17:00 a 20:00 hores; i tant el dissabte 3 com el diumenge 4 de gener, d'11:00 a 14:00 hores i de 17:00 a 20 hores.

En la 'Fira de Nadal' hi haurà actuacions circenses, acrobàcies i malabars; també participaren els Espantacriatures; hi haurà tallers infantils (modelar en argila, elaborar ninots de neu, construir arbres de Nadal...) i també exhibicions esportives en diferents modalitats; De la mateixa manera, es podrà gaudir amb els jocs populars valencians (sambori, pispes, carreres de sacs...) i de jocs gegants (amb un futbolí descomunal). Els més xicotets podran passar-ho bé amb els castells inflables i els llits elàstics, i també seran protagonistes en els tallers de pintar cares.

Finalment, el 5 de gener arribaren a la Pobla de Vallbona les seues majestats els Reis d'Orient, que s'encarregaran de repartir regals entre els xiquets i xiquetes de la població. Serà a partir de les 17:00 hores, partint el recorregut dels carrers en l'Ajuntament de la localitat (on també finalitzarà aquesta cavalcada). Aqueix mateix dia, i també a les 17:00 hores, quedarà instal•lat en la Casa de la Cultura el tradicional Betlem Vivent' (que comptarà amb l'animació del Grup de Danses de la Pobla).
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon