Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Alumnes de Col·legis i de l'IES de l'Eliana formaran un Consell que periòdicament debatrà en el Consistori i proposarà iniciatives a l'Ajuntament

Divendres passat dia 20 d'octubre un total de 15 xiquets i xiquetes dels col•legis El Garbí, Olivera, Montealegre i l'IES de l'Eliana van assistir al fòrum sobre polítiques socials celebrat a Burjassot en el marc de la Gira Mundial per la Infància 2017. L'objectiu és que els xiquets i xiquetes, com part de la societat, s'involucren i defensen els seus drets posant sobre la taula idees, opinions, peticions i altres assumptes rellevants que puguen canviar el rumb de l'educació.

En el cas de l'Eliana prop d'uns 28-32 xiquets i xiquetes dels diferents col•legis públics (El Garbí, Virgen del Carmen, l’Olivera i Monteagre) i privats (Helios i Rivas Luna) així com l'IES de l'Eliana han format un consell que es farà oficial el pròxim dia 20 de novembre, dia que l'Ajuntament de l'Eliana ha establit per coincidir amb el Dia Universal de la Infància.

L'Ajuntament de l'Eliana pretén que este consell de xiquets i xiquetes acudisquen periòdicament a fer sessions en el consistori i proposen idees i projectes a l'ajuntament perquè els executen en el futur. Poden ser des de la creació d'un parc, a un camp de futbol o altres aspectes didàctics, lúdics, mediambientals o enfocats a millorar aspectes educacionals.

Cada col•legi compta amb quatre o sis representants, un per cada curs des de tercer de primària fins a segon de l'ESO, este consell funciona com un organisme consultor prenent als xiquets i xiquetes com a part fonamental de la societat, com a futurs individus actius en la vida laboral i en la presa de decisions com a ciutadans, se'ls vol donar la importància que necessiten per a defensar els seus drets.

Carolina Zamora Real, tècnica de participació infantil de l'Ajuntament de l'Eliana, aposta fermament per la consolidació d'aquest consell de xiquets i xiquetes, "un dels principals drets de les xiquetes, xiquets i joves és la participació en la ciutadania. Per a construir una societat en harmonia i que aposte pel benestar de tots, és necessari tenir en compte les opinions i les aportacions dels més xicotets, que han de ser igual de vàlides i importants que les de la resta de la societat".

La Gira per la Infància és un projecte pedagògic i social que se celebra en 25 països del món, en este projecte hi ha representants de Xile, Colòmbia, Nicaragua, Mèxic, El Salvador, Costa Rica, Cuba, Brasil, Argentina, Itàlia, França, Portugal, Espanya, el Marroc, etc. Països sensibilitzats i conscienciats a forjar aliances per a conviure en el món en el qual vivim.

Enguany 2017, Gira per la Infància està recorrent 15 ciutats espanyoles amb la finalitat de crear una nova cultura del bon tracte a la infància, per a açò es realitza una expedició en la qual participen més de 200 persones de diferents països amb col•loquis, xarrades, debats i diferents activitats en les quals xiquets i xiquetes són els principals protagonistes.Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal