Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: Una votació del Plenari acorda baixar l'IBI sense esperar a l'estudi demanat per l'equip de govern

PP, Mas Camarena, Ciudadanos i el regidor no adscrit aprovaren ahir la baixada de l'IBI per al 2018 sense comptar amb l'informe previ del departament de gestió tributària del consistori. Tota l'oposició recolzà l'acord per reduir el tipus de gravamen del 0'58 actual al 0'52 (Bens Immobles Urbans) i del 0'68 al 0'62 (Bens Immobles Rústics). El govern municipal (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) demanà cautela després que el passat dia 15 de juny el regidor d'Hisenda (Enric
Álvarez) demanara un estudi al departament tributari per vore en quin percentatge es pot baixar l'IBI, atesa la bona situació financera de l'ajuntament. El PP al·legà que la baixada era una decisió "política". 

María Rosario Martínez (PP) fou l'encarregada de defendre la baixada de l'IBI amb l'argument de la bona salut econòmica del consistori. Pedro Gallén (no adscrit) aprofità per carregar contra un escrit de Salvador Beltrán (Mas Camarena-Cube) sobre l'IBI que pagaven en les urbanitzacions. Gallén recordà que l'IBI el fixa el govern d'Espanya i no els ajuntaments. Beltrán respongué a Gallén amb la frase "ja ha tingut el seu minut de glòria". 

Regidors del PP
Per la seua part Augusto Sevilla (Asamblea Bétera Ciudadana) apel·là a l'estudi econòmic de l'àrea de gestió tributària de l'ajuntament, per dedicir sobre quin percentatge de reducció aplicar. Fernando Cantarino (PSPV-PSOE) es preguntà en veu alta i interpel·là el PP: "S'ha fet algun estudi? És sostenible o no és sostenible? Afecta als pressupostos?"

Eva Martínez (C's) insistí en que feia dos anys que s'havia presentat una moció similar i "no s'havia fet res"·. El responsable d'Hisenda, Enric Álvarez (Compromís), contestà que "en matèria tributària no es pot funcionar a colp de moció" i explicà el motiu de la petició (el passat 15 de juny) d'un informe al departament de gestió tributària per conèixer en quin percentatge es podia baixar l'IBI.

Gloria Campomames (Mas Camarena-Cube) feu memòria per dir que EU i Bloc, junt a Cube, en el seu dia, (legislatura 2007-2011) demanaren també una baixada de l'IBI i "ho feren sense demanar cap estudi". Neus Sánchez (Compromís, i en el seu moment en EU) recordà que Javier Alapont (PP)
aleshores demanà que es quedara sobre la taula per la falta de l'estudi del departament tributari.

Al remat la moció per baixar l'IBI del 0'58 actual al 0'52 (Bens Immobles Urbans) i del 0'68 al 0'62 (Bens Immobles Rústics) s'aprovà amb els vots en contra de l'equip de govern.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon