Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla tindrà 8 treballadors més per a serveis socials, fent ús de la subvenció de la Generalitat

 El departament de Serveis Socials de la Pobla de Vallbona passarà de 10 a 18 treballadors la plantilla i augmentarà així l'atenció que presta als veïns de la localitat.

Amb este increment, l'Ajuntament comptarà amb cinc treballadors socials, un psicòleg i tres educadors. A tot açò se sumen tres auxiliars administratius, un tècnic de conductes additives, un tècnic de persones migrants, tres auxiliars d'ajuda a domicili i un tècnic d'igualtat.

El creixement del departament de serveis socials serà possible gràcies a l'increment de les ajudes que apleguen d'altres administracions. Fins ara, la subvenció que cobrava l'Ajuntament era de 126.800 euros de la Diputació de València. Enguany esta ajuda aplegarà per part de la Generalitat Valenciana i superarà els 431.000 euros.

La subvenció més important serà la que arriba de la Direcció General de Serveis Social amb 337.000 euros, dels quals la part més important es dedicarà a la contractació de personal i 91.000 euros serviran per als programes d'emergència social, ajuda a domicili, cooperació i inserció social

A estos diners se sumen 25.000 euros per a la contractació d’un agent d’igualtat, 13.000 euros per a migració, 6.000 euros per a política inclusiva del poble gitano i 10.000 per a ajudes a la pobresa energètica.

D'esta manera es crearà un departament amb suficient personal per a atendre una població de 24.000 habitants responent així als nous criteris de prioritzar l'ajuda a les persones.

La regidora de Serveis Socials, Regina Llavata, ha valorat molt positivament el canvi de prioritats que ha marcat la Generalitat respecte a la passada legislatura. «Ara s'ha decidit dedicar molts més diners a ajudar persones i açò ens permetrà comptar amb un departament que tinga capacitat suficient per a resoldre els problemes dels veïns que ho necessiten. Serveis Socials ha estat abandonat molts anys i este gir en les prioritats dóna resposta als criteris socials del govern valencià i local» ha afegit Llavata. “Ara no només ens dedicarem a tramitar ajudes econòmiques, també podrem fer intervencions més personalitzades en les necessitats de les famílies”

L’any 2009 la Pobla superava els 20.000 habitats i des d’aleshores hauria d’haver rebut les subvencions de la Generalitat i no de Diputació, però l’anterior equip de govern va decidir mantindre’s dins el programa de subvencions de l’administració provincial. Llavata assegura que “el canvi a dependre de la Conselleria d’Igualtat ens permet obtindre un finançament tres vegades superior al que rebíem en la passada legislatura i passar dels 126.000 als més de 4.31.000 euros l’any”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon