Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona presenta el projecte per elaborar un Pla Municipal d'Igualtat

La presentació del Pla d’Igualtat s’ha fet este dimarts al Museu Etnològic de la Casa Gran i ha comptat amb la participació de l’Alcalde de la Pobla, Josep Vicent Garcia, la regidora de Drets Civils, Regina Llavata, el politòleg José Luis Sahuquillo i el sociòleg Joan Gonçales.

Es tracta d'un pla que es marca com a objectiu estudiar les situacions de desigualtat de gènere que es produeixen al municipi i poder actuar per reduir-les. Amb este pla, l'Ajuntament es marca un objectiu ambiciós, ja que no es limita només a un estudi sobre l'administració local sinó que abastarà la situació general de tota la localitat.

En una primera fase, el pla analitzarà la situació de la igualtat a l'ajuntament. Al mateix temps el pla contempla l'avaluació de la situació a tot el municipi, el que suposarà iniciar un procés de participació ciutadana. Dins el pla d'igualtat es mantindran reunions amb representants veïnals, associacions i trobades sectorials per a conéixer la percepció de la igualtat que es té a la localitat.
El Pla Municipal d'Igualtat estarà finalitzat el mes d'abril i marcarà una sèrie de mesures d'actuació per a revertir esta situació de desigualtat. Entre les primeres actuacions s’impartirà formació per als funcionaris, policies i la comunitat escolar en esta línia. Amb açò es vol millorar el tracte igualitari i l'ús d'un llenguatge no sexista en l'administració. Tindrà un període de vigència de 4 anys, des de 2017 fins a 2021 i des de l'equip de govern es vol que siga transversal. Per això, durant la seua tramitació es donarà participació a tots els partits polítics i una vegada finalitzat, el document se sotmetrà a la votació del plenari per a formar part del programa d'actuacions municipal.
El Pla Municipal d'Igualtat 2107-2021 l'elaborarà una empresa especialitzada i comptarà amb la participació un equip multidisciplinar de politòlegs, sociòlegs i agents d'igualtat. La regidora de Drets Civils ha manifestat la necessitat de fer este estudi que serà el primer que s'elabore a la localitat. "Creguem que ens aportarà informació objectiva amb dades de la realitat local, però també amb dades subjectives de la percepció que tenen els veíns de la igualtat a la localitat.. Tots els pobles deurien d’elaborar un mapa de la seua realitat i per això a la Pobla anem a fer el primer Pla d’Igualtat que ens permeta saber com hem d’actuar per a millorar-la".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal