Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Líria recupera el Consell Local Agrari paralitzat durant 23 anys


  El Director General d'Agricultura presidix la primera reunió de treball 

 La sala de Plens de l'Ajuntament va acollir ahir la primera reunió de treball del Consell Local Agrari, òrgan de participació ciutadana, que no havia sigut reunit des de fa més de nou anys. En esta primera reunió de treball es va comptar amb la presència del Director General d'Agricultura, Roger Llanes, que va assistir al debat i al vist i plau de la nova ordenança del medi rural del municipi.

L'actual, que data de l'any 1993 durant el mandat de l'alcalde Ricard Torres, ha continuat vigent en els últims 23 anys.

"Pareix increïble que un municipi com Llíria, amb l'enorme extensió agrícola que posseïx, no tinguera un Consell Local Agrari actiu des de fa tres legislatures", manifestava ahir el regidor d'Agricultura i Medi Ambient Francesc Fombuena.

Aspecte de la reunió

Entre els assumptes que s'arrepleguen en este document figura tot el que es referix a actuacions en el món rural, així com la creació de la Comissió de Mediació i Valoració a l'empara de la Llei d'Arbitratge per a resoldre disputes del medi rural de manera extrajudicial.

Es va donar compte també a l'òrgan consultiu de les actuacions realitzades durant la present legislatura consistents en reparacions de camins que necessitaven una urgent intervenció. Les pròximes actuacions en este sentit brollaran de les recomanacions, quant a prioritat, per part del Consell Local Agrari. D’esta manera es va acordar la necessitat d’intervindre, després d'anys de no fer-ho, en el Camí dels Frares, en el tram tocant al municipi de Marines. Així mateix, va sorgir el compromís de la Direcció General d'Agricultura d'executar la dita actuació.

El Director General d'Agricultura, Roger Llanes, també va mostrar la seua estranyesa en el fet que “una ciutat com Llíria, amb la importància que té l'agricultura en el seu teixit econòmic i social, haja tardat quasi una dècada a promoure este òrgan de participació del sector i la sessió de hui dóna resposta, precisament, a l'objectiu de la Generalitat que és que l'agricultura siga un factor vital en la nostra Comunitat”.

Per a finalitzar, l'alcalde Manolo Civera ha afegit que “no podem perdre de vista reptes com els problemes del canvi climàtic, fer una ciutat més atractiva des del punt de vista etnogràfic o posar en valor l'economia verda i el turisme ecològic, amb polítiques més eficients en l'ús de l'energia i l'aigua, així com invertir en infraestructures agràries. Es tracta de prioritats per a l'actual equip de govern”.

La singularitat de la fanecada lliriana ha sigut objecte d'estudi i redacció per part de l'arqueòleg municipal Xavi Vidal i cadascun dels membres del consell va poder conéixer-lo, com pot consultar-lo i descarregar-lo qualsevol ciutadà que ho desitge en l'arxiu que s'adjunta a esta informació.




icono application/pdfEstudio sobre la hanegada lliriana
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal