Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera aprova invertir 714 mil euros en parcs infantils i reprova les paraules contra la ideologia de gènere de l’arquebisbe de València

El consistori aprova una modificació de crèdit per remodelar i dotar de noves instal·lacions lúdiques els parcs dels carrers Paterna/Ausiàs March, Castelló, plaça del Calvari i secor R-1, front a la Policia Local. A més a més en el sector R-3 ­–prop de l’Escoleta– s’habilitarà una parcel·la municipal per fer un gran parc de 2.700 m2 que albergarà activitats de tipus culturals, esportives i d’oci.

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Bétera (Compromís, PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) destinarà més de 714.000 euros en els parcs infantils de la ciutat. La idea és retirar el mobiliari de jocs vell i substituir-lo per instal·lacions noves, així com canviar la superfície blaneta del terra que s’ha deteriorat amb el pas dels anys. En el cas del parc dels carrers Paterna i Ausiàs March la reforma serà integral per pavimentar la pista de bàsquet i col·locar cistelles noves.

Pel que fa al carrer Castelló, el parc que disposa de dues altures, comptarà amb una part dedicada als adolescents ­–amb barres per practicar esport– i l’altra per als xiquets, amb elements de joc com tobogans, balancins i gronxadors.

En el transcurs del ple ordinari d’agost celebrat el passat dilluns fou la regidora de Cultura i Festes, Raquel Puig, la que informà a la resta de la corporació de la creació d’un altre gran parc en el sector R-3, prop de l’escoleta, i que comptarà amb 2.700 metres quadrats. L’espai servirà per fer actuacions musicals, esportives i culturals. Disposarà de grades i un escenari.plenària es conegueren també les noves delegacions que han assumit els regidors del PSOE, una vegada Mas Camarena-Cube ha deixat de formar part del govern municipal. Fernando Cantarino dirigirà les àrees de Noves Tecnologies, Informàtica i Urbanitzacións, a més d’Educació. Maite Bes tindrà els departaments de Dona, Igualtat i l’àrea de joventut; i Cristina Ballesteros comptarà amb les delegacions d’Agricultura, Clavegueram, Obres Públiques i Parcs i Jardins.

Precisament Cristina Ballesteros explicà ahir la necessitat d’invertir en els parcs de la localitat. “És un dels objectius de l’equip de Govern, millorar totes les zones d’oci per als xiquets i les famílies”. En els pròxims mesos es licitaran les obres i s’espera que en 2017 estiguen acabades.

Mocions del plenari

Per altra banda el PP, Mas Camarena-Cube, Ciudadanos i el regidor no adscrit tombaren la moció de Compromís que volia garantir els drets lingüístics dels usuaris de l’administració pública ­–els ciutadans– amb un cos de funcionaris amb coneixements de valencià. Enric Àlvarez (Compromís) explicà que es tractava de definir el perfil lingüístic de cada plaça (des del nivell elemental de valencià al superior). Des del PP, Germán  Cotanda, considerà que era una imposició i un requisit.

S’aprovà la moció de l’equip de govern de reprovació de les paraules de l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, contra la ideologia de gènere i els homosexuals. El PP votà en contrà, el regidor no adscrit i Mas Camarena-Cube es van abstindre i recolzaren la moció Compromís, PSOE, Asamblea Bétera Ciudadana i Ciudadanos. Finalment s’aprovà per unanimitat una moció de Ciudadanos per demanar millores en l’educació pública a la conselleria.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal