Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís sol·licita al plenari de Bétera la reprovació de les paraules de monsenyor Antonio Cañizares en contra de la ideologia de gènere i dels homosexuals

Esta moció, que serà debatuda en el pròxim ple que se celebrarà l'1 d'agost, també sol·licita que es done trasllat de la mateixa a l'Arquebisbat de València.
 
Compromís per Bétera ha presentat una moció per a sol·licitar la reprovació de les paraules de monsenyor Antonio Cañizares, cardenal-arquebisbe de València, en contra de la ideologia de gènere i dels homosexuals.
Monsenyor Cañizares ha realitzat diferents manifestacions en contra del col·lectiu homosexual i de la ideologia de gènere. Durant una missa celebrada en la Universitat Catòlica de València el passat mes de maig, Cañizares va afirmar: "Tenim legislacions contràries a la família a les quals se sumen moviments i accions de l'imperi gai, d'ideologies com el feminisme radical o la més insidiosa de totes, la ideologia de gènere".
 
El cardenal-arquebisbe de València va cridar a desobeir les legislacions que ell considera "contràries a la família", en clara referència a la futura Llei Integral de Transexualitat de la Generalitat Valenciana, una llei que té com a únic objectiu que cap xiquet o xiqueta "haja d'amagar la seua identitat de gènere i que la puga viure en llibertat, assegurant-li que li serà reconeguda de manera plena en qualsevol centre educatiu de la Comunitat Valenciana", en paraules del Secretari Autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez.
 
"Aquestes manifestacions, sobretot quan es realitzen des del púlpit d'una església, no fan sinó encoratjar el rebuig i fomentar l'odi cap a aquestes col·lectivitats", denuncia la moció presentada per Cristina Alemany, alcaldessa de Bétera, en representació de Compromís.
 
"A més, no es pot exigir -continúa la moció- l'incompliment de cap tipus de normativa, emparant-se en un supòsit dret d'objecció de consciència, ja que açò és contrari a la pròpia Constitució Espanyola. Segons la doctrina del Tribunal Constitucional, el dret a ser eximit del compliment de deures constitucionals o legals per resultar aquest compliment contrari a les pròpies conviccions no està reconegut ni cal imaginar que ho estiguera en el nostre dret. És a dir, no existeix un dret d'objecció de consciència de caràcter general".
 
Durant el Ple ordinari del passat 7 de juliol, es va debatre i aprovar una moció del grup municipal del Partit Popular en contra de la discriminació i delictes d'odi cap a les persones amb orientació sexual, identitat o expressió de gènere diversa. En aquest text es va incloure, després de ser consensuat, que es donara trasllat d'aquesta moció a la Conferència Episcopal. No obstant açò, no es va incloure que es donara trasllat al cardenal-arquebisbe de València, monsenyor Antonio Cañizares, per la qual cosa el grup municipal de Compromís per Bétera va anunciar que presentaria una moció en aquest sentit.
 
 
 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon