Serra proposa mesures urgents per a protegir d'incendis la Serra Calderona Serra proposa mesures urgents per a protegir d'incendis la Serra Calderona
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Serra proposa mesures urgents per a protegir d'incendis la Serra Calderona

Perquè la situació actual de les muntanyes i espais naturals de la Comunitat requereix de la implantació de polítiques urgents que garantisquen la defensa del patrimoni natural i paisatgístic dels nostres parcs naturals i zones d'especial protecció de fauna i flora autòctona. Les mesures, que cerquen la conservació de les masses forestals i la pervivència de les àrees agroforestales de la zona, es divideixen en cinc punts d'especial incidència.

. Mesures urgents per a la protecció del Patrimoni Forestal valencià. Activant Planes de prevenció d'incendis en els espais naturals protegits i finançant l'execució d'àrees tallafocs que protegisquen nuclis poblacionals  i camins.  

. Tractament del residu agrícola en zones agroforestales, evitant les perilloses cremes agrícoles i potenciant 'aprofitament energètic dels residus forestals generats.  

. Canvi en el model energètic de la Comunitat Valenciana. Cercant la implementació de sistemes de biomassa que respecten el mitjà natural i substituïsquen la dependència de combustibles fòssils. 

. Reactivació del sector agrícola de muntanya a través de la promoció d'usos agrícoles tradicionals que servisquen de base per al desenvolupament socioeconòmic dels municipis forestals en perill de regressió demogràfica.  

. Equilibrar els pressupostos d'extinció d'incendis amb els destinats a labors de prevenció. 

En aquest sentit, l'Alcalde de Serra Javier Arnal, s'ha mostrat preocupat per l'actual situació de les muntanyes. “És insostenible. No podem romandre passius mentre veiem les notícies dels últims incendis que patim a la Comunitat Valenciana. Serra sempre ha sigut un municipi que ha mirat cap a les seues muntanyes i no volem que les flames troben en elles un polvorí. La sequera i la falta de polítiques mediambientals de protecció ha empitjorat  moltíssim les coses, i el risc és massa elevat”.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal