Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Ajuntament de La Pobla signa un contracte amb la UPV per a un estudi de la participació ciutadana

La UPV farà un  mapa sociològic de la Pobla de Vallbona 

 Este dimarts s’ha signat un contracte entre la Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona perquè el departament d’Urbanisme de la universitat realitze un diagnòstic del municipi en relació a la participació ciutadana. Es tracta d’un estudi sociològic que abastarà tant a les autoritats locals i el personal tècnic del consistori com les associacions i la ciutadania no associada.
El contracte  s’ha formalitzat al rectorat de la UPV i el document ha estat signat pel rector, Francisco J. Mora, i per l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, qui ha estat acompanyat pel regidor de Participació Ciutadana, Javier Descalzo.

El grup de treball de la UPV analitzarà els trets sociodemogràfics i territorials del municipi per a conéixer quina és la percepció i el compromís dels ciutadans, dels tècnics, de les autoritats, etc. en referència a la participació ciutadana. Mitjançant entrevistes i sessions grupals, així com a través de l’estudi del cens i el padró municipal aniran conformant un mapa sociològic de la Pobla de Vallbona.
Este document permetrà millorar la organització local i, adaptant-se a la realitat del municipi, buscar les vies més adequades per a fomentar la participació de tots en la vida municipal.

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha expressat la seua voluntat de fomentar la participació ciutadana al municipi: “Estem convençuts que la participació és molt important en la gestió municipal però no es pot posar en marxa sense tindre fets els passos previs com és este estudi. Hem confiat en la UPV perquè compten amb un equip molt preparat”.

La responsable d’esta investigación sociològica, la professora Asenet Sosa, ha agraït la confiança dipositada en el seu departament i ha explicat que “el resultat d’este estudi permetrà crear espais de participació ciutadana adequats a les característiques del municipi”.

Este estudi és el pas previ a l’elaboració del Pla Director de Participació, un dels requisits marcats des del Reglament de Participació ciutadana del municipi.

La investigació,  feta pels sociòlegs del departament d’Urbanisme de la UPV, té una durada de sis mesos i estarà finalitzada per a després de l’estiu.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal