Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Pobla acull una jornada per conéixer l'experiència del parc agrari del Baix Llobregat

L'acte va comptar amb la participació del conseller d'Economia Sostenible i Sectors Productius, Rafael Climent, qui va explicar que "qualsevol projecte que s'engege ha de ser sostenible. Ha de tindre guanys econòmics però amb responsabilitat social i respecte al territori".

La Pobla de Vallbona ha acollit este dimecres una jornada per a conéixer l’experiència del parc agrari del Baix Llobregat,una de les iniciatives d'agricultura periurbanes més destacades. Més de 3.000 hectàrees de terreny molt a prop de l'àrea metropolitana de Barcelona a qui proveïx d'hortalisses i fruites. Per a conéixer la situació d'eixe model agroeconòmic, Lluís Parés, membre de la Unió de Pagesos i de la Comissió Executiva del Parc Agrari del Baix Llobregat, va traslladar-se a la Pobla de Vallbona per a explicar la seua experiència.

Lluís Parés va reclamar més autonomia i més poder de decisió per al Parc Agrari i va denunciar la falta de suport institucional tot i que el Parc és una entitat supramunicipal formada pels ajuntaments de 14 municipis.
També hi van participar el director de l'institut econòmic Ignasi Villalonga, Pau Caparrós, i el secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Ramon Mampel.


L'acte, organitzat per l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona i per l'Institut IgnasiVillalonga es va celebrar al museu etnològic la Casa Gran amb un públic divers de l'àmbit agrari, empresarial i universitari. La jornada es va convertir en un fórum de reflexió on els assistents del públic també van poder intervindre per valorar este model agrícola i plantejar dubtes o suggeriments.

L'alcalde de la Pobla de Vallbona, Josep Vicent Garcia, ha valorat positivament estajornada perquè "cal conéixer altres experiències, altres models i aprendre d'ells, de les seus fites i dels seus errors. El sector agrícola necessita una reactivació important i per a això cal l'esforç de tots: administracions, empresaris i agricultors. Volem que xarrades com estes servisquen per a reflexionar sobre el que podem fer."
Durant la conferència també es va fer referència a altres parcs agraris que actualment estan en marxa com ara el parc agrari Els Carrissals d’Elx on s’està impulsant la viabilitat del territori com a zona econòmicament funcional i ecològicament protegida.
El conseller d'Economia va avançar que des de la Generalitat s'està treballant en la futura llei de l'horta, que estarà a punt per al segon semestre de l'any i que també hi ha plans per a promocionar els mercats locals i l'agricultura ecològica.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal