El Poligon Carrases de Llíria tindrà aigua i el Consistori podrà posar-lo en marxa El Poligon Carrases de Llíria tindrà aigua i el Consistori podrà posar-lo en marxa
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Poligon Carrases de Llíria tindrà aigua i el Consistori podrà posar-lo en marxa

L'Ajuntament de Llíria ha formalitzat el procés de compra a la Comunitat de Regants del Pou de Sant Vicent d'una captació d'aigua per a l'abastiment al SI-1-Carrasses i l'adquisició a un particular d'una parcel·la destinada a un depòsit regulador d'aigua per a este sector industrial.

Així, el Consistori garantix un dels subministraments bàsics que necessita el polígon per “poder posar-lo en marxa com més prompte millor”. L'alcalde Manolo Civera ha assegurat que des del Govern municipal “s'ha impulsat esta actuació, que ha estat ralentitzada durant diversos anys, com una de les seues prioritats per a la reactivació de l'economia local i el foment de la creació d'ocupació”.

Per facilitar l'abastiment d'aigua, ha resultat precís adaptar els termes en què es va pactar l'opció de compra del pou, per incorporar les exigències de la concessionària municipal del servici d'aigua potable i d'Iberdrola, que preveuen una caseta per a la cloració, una altra per als quadros elèctrics, telecomandament i la resta de dispositius, i un nou centre de transformació amb els seus suports i línies aèries i subterrànies per a alimentació elèctrica.

Esta actuació té el seu origen en dos opcions de compra firmades l'any 2010 amb els titulars del pou i de la parcel·la, i en l'inici d'un expedient en la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per atorgar una concessió administrativa d'aigües subterrànies a l'Ajuntament, de 524.000 m3 a l'any, per completar l'abastiment d'aigua potable al sector industrial.

El primer edil ha volgut agrair també “la bona predisposició i l'activa col·laboració mostrada per la Comunitat de Regants per a dur a terme este acord”.

Estes adquisicions s'han finançat pels propietaris de les parcel·les del sector, per mitjà de quotes urbanístiques, per la qual cosa no s'han hagut d'aportar fons propis municipals. 


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal