Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Tècnics de l'EMTRE visiten ecoparcs del Consorci València Interior per a coneixer la xarxa informatitzada

L'equip de direcció tècnica de l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (EMTRE) han visitat diversos ecoparcs del Consorci València Interior per a conèixer d'a prop la xarxa informatitzada de funcionament d'aquestes instal•lacions que reben els residus especials i voluminosos de municipis de l'interior de València. El president del CVI, Manuel Civera, i el gerent Ángel Rodríguez, han mostrat al staff tècnic d’EMTRE, les principals característiques dels ecoparcs i el sistema d'incentius a l'usuari amb la targeta miCuentaAmbiental, pioner a la Comunitat Valenciana.

Segons ha assenyalat el president del CVI, Manuel Civera, “volem conscienciar, promoure el reciclatge i els bons hàbits ciutadans en la protecció del medi ambient i, al mateix temps, prestar el millor servei a l'usuari amb una xarxa de proximitat d'ecoparcs i ecomòbils i amb línies d'estalvi en el reciclatge”. El CVI gestiona els residus urbans de 61 municipis de 5 comarques de València, una població superior a les 250.000 persones.

El Consorci València Interior compta amb una xarxa de 25 ecoparcs i nou rutes de ecomòbils al servei de la ciutadania per a dipositar tots aquells residus que no poden tirar-se al fem, bé perquè contenen restes tòxiques o components perillosos que impossibilitarien el tractament adequat de la matèria orgànica en les Plantes de Residus (aparells elèctrics, material informàtic, olis de motor, restes de pintura…), bé perquè dificulten la separació en Planta de la resta de residus (com els tèxtils o enderrocs), o bé per ser voluminosos.

Per a fomentar l'ús d'aquestes instal•lacions i les bones pràctiques mediambientals, el CVI disposa de la targeta el meu Compte Ambiental, una iniciativa pionera que permet descomptes en el rebut de la taxa en funció de la quantitat i característiques dels residus que dipositem en ecoparcs i ecomòbils.

Des del Consorci València Interior es continua treballant per a facilitar a tota la ciutadania que puga col•laborar en la gestió sostenible dels seus residus. Per a açò, en la pàgina web www.consorciovalenciainterior.com, es pot consultar la informació sobre ubicació i horaris tant dels ecoparcs fixos com dels ecoparcs mòbils que el Consorci posa a la disposició de tots els seus veïns. Gràcies a tots els veïns per la seua col•laboració.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal