Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació reprèn la col·laboració amb el programa Vacances en Pau amb el poble sahrahuí

Amb aquest programa, l'organització cerca reivindicar el dret dels xiquets sahrauís a viure en el Sahara Occidental i posar de manifest la situació en la qual viuen, però també oferir un període de descans i desenvolupament personal als xiquets i xiquetes sahrauís durant el cicle vacacional, així com promoure la tolerància, solidaritat i Interculturalitat entre les dues societats. A més, es proporciona una assistència sanitària especialitzada de la qual no disposen en els campaments i es possibilita que perfeccionen el castellà com a segona llengua oficial del poble sahrauí.

El diputat de Cooperació Internacional, Emili Altur, ha rebut a la presidenta de la Federació d'Associacions de solidaritat amb el poble sahrauí del País Valencià (FASP), Dolors Claramunt, qui li ha explicat les activitats que realitzen amb el poble sahrauí i li ha donat a conèixer la seua proposta de col·laboració amb la Diputació en la realització del Programa Vacances en Pau 2016.
 
Emili Altur s'ha mostrat receptiu i predisposat a recolzar el programa, i ha manifestat la seua intenció de reprendre la col·laboració amb la Federació. "El programa Vacances en Pau, a través del com moltes famílies valencianes acullen a xiquets i xiquetes sahrauís residents en els campaments de Tindouff durant la seua estada temporal a València, promou valors com la tolerància i solidaritat i contribueix a la tasca de sensibilització amb el poble sahrauí, ja que es donen a conèixer les dificultats que pateixen aquests xiquets en els Campaments de Refugiats. És per açò que des de l'Àrea de Cooperació de la Diputació tenim la intenció proporcionar el nostre suport", ha explicat el diputat de Cooperació Internacional. El programa d'Acolliment Familiar Temporal, conegut com Vacances a Pau, és una de les activitats més destacades d'aquesta organització. Durant l'estada dels menors a València se'ls fa un seguiment individualitzat de quins són les seues circumstàncies a nivell de salut, afectiu i d'integració, tant en les famílies d'acolliment com en les localitats on aquestes resideixen, se'ls realitzen les revisions, proves i intervencions mèdiques necessàries i es desenvolupa un programa d'activitats lúdic educatives per a ells.
 
La Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País Valencià és una ONG que pretén millorar les condicions de vida tant dels refugiats sahrauís com de la població resident en el Sahara Occidental. D'altra banda, aquesta organització va nàixer en 1994 amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de planificació i millora en la gestió i execució de l'ajuda humanitària dirigida als Refugiats Sahrauís que s'estava donant des de la Comunitat Valenciana.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal