Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Cor de l'Eliana amb altres Cors del País, han acompanyat a Lluis Llach en la Festa de la Cultura del 25 d'abril a la Plaça de Bous de València

L'espectacle ha sigut un exit, però per a Camp de Túria, el moment que va ser més interessant coincidí en l'actuació de Lluis Llach que en la seua interpretació 'Que tinguem sort', ha sigut acompanyat per diferents cors i grups, entre ells el Cor de l'Eliana, un cor que hem vist interpretar en moltes ocasiones cançons de Lluis Llach en les seues actuacions per tota la comarca.

L'espectacle d'una plaça de bous plena, trás 16 anys de prohibició per part del PP, una plaça de bous que ha acollit la Festa de la Cultura organitzada per ACPV, amb la intervenció d'un gran nombre de cantants, grups i moviment musicals valencians.

La Festa va començar apenes les 20 hores trás la manifestació del 25 d'abril que ha acollit també a un important nombre de persones i que s'han 'enfilat' no més acabar a buscar lloc en la plaça de bous, perquè les entrades ja estaven esgotades des de feia més de 10 dies.
moment en què el Cor de lÉliana amb Lluis Llach present
Entre les actuacions en la Festa per la Cultura figuren les de nombrosos cantants i grups de música entre les quals destaquen Al Tall, Pau Alabajos, Feliu Ventura, Lluís Llach, Carles Belda, Amadeu Vidal, Clara Andrés, Prozak Soup, Rafa Xambó, Smoking Souls, Mireia Vives, les col·laboracions en acústic de La Gossa Sorda i Aspencat, Andreu Valor, Joan Amèric, Carraixet, Miquel Gil, Candela Roots,Sva-ters i Sèrman Mànser. També Senior i el Cor Brutal, Cris Juanico, Ovidi3, Carles Santos, Tomàs de los Santos i el grup jove Skatuttipresto. També cal destacar la presència de nombroses muixerangues i corals i col·laboracions especials com els cavallets del Corpus de Castelló, les danses guerreres de la Todolella o els Aurorers de la Vall d’Uixó.

En el primer Vídeo Els Cors canten amb Llach

Vídeo Vilaweb



La manifestació, a les 6 de la vesprada, abans per tant de l'inici de la festa, va arreplegar la participació de grups polítics, associacions de baririo, els Iaioflautas i un gran nombre de ciutadans i ciudadaas que van reivindicar el País Valencià 

La jornada ha estat marcat pel to festiu i reivindicatiu, al ritme de tabalets i dolçainas i amb presència de muixerangas. Centenars de banderes -una heterogènia mescla de cuatribarradas, esteladas, senyeres valencianes.....- onejaven al pas de milers de persones que seguien la capçalera de la marxa, comandada per la pancarta triada per ACPV: "Fem País Valencià".



Organitzacions polítiques com Compromís, Esquerra Unida, Esquerra Repúblicana del País Valencià o la CUP -la diputada Anna Gabriel va assistir a l'acte- van acudir a la manifestació, que també ha suposat un crit d'alegria després de 20 anys de poder quasi absolut del Pàg. Després de "tirar als quals durant dècades han procurat el nostre malestar com a poble", "és hora de construir el país que volem", diu el manifest de la manifestació.
El lema no és casual. En 2015, aqueixa mateixa manifestació clamava pel canvi polític. Ara, es demana que l'esquerra -la Generalitat està governada pel PSPV-PSOE i Compromís amb el suport parlamentari de Podem- faça valencianisme des de les institucions.
"Les coses estan canviant i estem contents. Hem fet un pas, però cal donar més. Tots els que venim volem dir que estem contents del canvi i volem que el canvi es note encara més", ha dit Joan Francesc Mira, president de ACPV.
Toni Gisbert, coordinador de l'entitat organitzadora, ha anat més enllà. "No ens conformem amb superar la corrupció i l'autoritarisme, volem construir el futur, i para açò són necessaris una sèrie d'actes de govern pendents", com "recuperar" Tv3 i Catalunya Ràdio i Ràdio Televisió Valenciana i aconseguir un finançament "just".
El Cor de l'Eliana en una de les seues interpretacions 'Que tinguem sort'

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal