Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera: 'CUBE MAS CAMARENA' abandona el govern municipal i deixa en minoria al govern progressista de Cristina Alemany


De fet el govern ampli que ha tingut el pacte progressista de Bétera fins avui ha deixat d'existir, els rumors sobre les diferencies dins de l'equip de govern, s'han transformat en realitat i la ruptura es va fer ahir evident.

Els  regidors de Cube- Mas Camarena, abandonen el govern municipal i deixen al govern progressista amb 10 regidors enfront dels 11 de l'oposició, encara que no necessàriament han de votar conjuntament l'oposició posat que representen interessos suficientment diferents com perquè pugui existir geometria variable al govern.

L'estabilitat és possible perquè en les diferents votacions s'ha vist com no són els mateixos els interessos que defensa German Cotanda(PP i anterior alcalde), com Eva Martinez Cano (C's) ni per descomptat Pedro Gallent, que ja es va sortir de C's en els primers mesos de legislatura i va passar al grup de no adscrits. Per la seva banda, Cube haurà de mantenir la coherència d'haver estat formant part del govern i votar aquelles polítiques que ha compartit.

Les àrees que deixa la coalició Cube són

.- Àrea d'Informàtica, d'Urbanitzacions, Nuclis de Població, Transport, Mobilitat y Tráfic
.- Àrea d'Obres publiques, eliminació de barreres i enllumenat públic
.- Àrea de Sanitat i Parcs i Jardins.

La poc explicativa nota que han emès els quatre grups del que fins hui era el govern de Bétera mostra com es volen mantenir els ponts entre els grups, malgrat la situació. La nota emesa pels quatre grups diu exactament.:


"L’equip de Govern de Bétera passa a estar format des d’avui per les forces polítiques de Compromís, PSOE i Asamblea Bétera. El quart grup municipal que formava part, Mas Camarena  CUBE, passa a l’oposició.

En les darreres setmanes les reunions entres les distintes forces que formaven l’equip de govern s’havien intensificat amb la finalitat de superar les diferències sense èxit. La darrera s'ha produït esta vesprada quan s'ha posat fi al pacte de govern local.

Els portaveus de les quatre forces polítiques volen manifestar per mig d’aquest comunicat de premsa que lamenten els fets i apunten que les causes estan motivades per “desavinences que s’han produït al llarg de la legislatura i que no permeten mantenir les expectatives de tots els grups que configuren l’actual equip de govern”. Malgrat aquesta decisió, tots ells  volen traslladar a la ciutadania de Bétera el seu “compromís per buscar punts de confluència i encontre amb el propòsit de seguir treballant pel bé del municipi”.

El govern de Bétera queda compost per 10 regidors de  Compromís (6), PSOE (3) i Asamblea Ciudadana Bétera (1). En l’oposició estaran els grups de Mas Camarena  CUBE (3), PP (6), Ciudadanos (1), regidor del grup no adscrit (1)."


Cristina Alemany el día de l'Investidura

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal