Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Igualtat, 8 de març 2016 article de Carmen Veses

Des del principi, el moviment feminista ha lluitat per una societat millor amb un objectiu, aconseguir la igualtat de dret i oportunitats per a totes les persones. Des de 1911, un any més, el 8 de març, seguim reivindicant el mateix.

Les dones hem treballant per contribuir a l’enriquiment de la Democràcia a tot arreu del món. Treballem per eradicar de les estructures socials tots els condicionants, costums i formes culturals que ens discriminen i ens exclouen. Si volem una societat justa, de iguals, hem de combatre el patriarcat, si volem una economia al servei de la societat hem de combatre el capitalisme.

Al mercat laboral, la situació de les dones no millora, el rol de gènere (cura de les filles i fills, de familiars), el paper secundari assignat a la dona en l’ocupació i els baixos salaris tenen conseqüències greus en quant a l’accés de les dones, als sistemes de protecció social, com son les pensions o prestacions per desocupació. La conciliació entre la vida laboral i familiar és una expectativa i no una realitat. Els homes no comparteixen equitativament les càrregues familiars i les tasques domèstiques. És imprescindible i urgent, crear consciència social, educar en la igualtat per transformar i derrotar la cultura patriarcal i sexista que al segle XXI està tan present a la nostra societat, i que volca tota la violència masclista sobre les dones. Perquè la lluita contra la violència masclista segueix sent la lluita per la igualtat entre dones i homes.

El camí cap a la igualtat real és l’educació, i aquesta, ha de ser la base política que l’administració pública ha de dur endavant. L’educació ha de ser l’arma de poder de les dones per acabar amb la desigualtat i la violència.

El dia de les dones treballadores, reivindiquem les aportacions de les dones a la cultura, a la ciència, a l’economia, a l’esport, a la democràcia, a la política..., i exigim els nostres drets laborals, sexuals i reproductius. Denunciem la situació de les dones LGTBI, que segueixen vivint en un sistema que les discrimina doblement: el sistema patriarcal, que jerarquitza gèneres i identitats, relegant a les dones i a les dones LGTBI a un segon pla en reconeixement de drets humans.

SENSE FEMINISME NO HI HA DEMOCRÀCIA. SENSE FEMINISME NO HI HA REVOLUCIÓ
Carmen Veses
Coordinadora d'EUPV Camp de Túria
Crònica agraeix a l'autora que compartisca les seues opinions amb nostres lectors
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal