Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El cicle musical comarcal, homenatge a Ovidi, comença el 10 d'abril a Vilamarxant amb Òscar Briz

"Nou municipis de Camp de Túria participen en el cicle de música comarcal Ovidi Montllor i els programadors culturals ja han tancat les actuacions amb músics valencians".
  • Tots els municipis tenen tancades les actuacions del cicle de música comarcal Ovidi Montllor
  • És una iniciativa per a fomentar la música en directe i donar suport als grups valencians
  • El primer concert tindrà lloc el 10 d’abril a Vilamarxant amb Òscar Briz
  • Participen Vilamarxant, la Pobla de Vallbona, Nàquera, Riba-roja, Benissanó, Bétera, l’Eliana, Llíria i Olocau.
Es tracta d’una iniciativa per a potenciar les activitats culturals, establir lligams entre els pobles veïns i, en definitiva, "fer comarca". Concretament, es tracta de la posada en marxa de polítiques actives culturals de foment de la música, a través de la celebració de concerts en viu, com a mitjà per incentivar la música en directe i donar suport als grups valencians que contribueixen a aportar normalitat lingüística a la música valenciana.

El passat mes de febrer se signava el conveni a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, municipi promotor d’esta activitat, i es posava data per als pròxims concerts. Està previst un concert mensual. El primer tindrà lloc el pròxim 10 d’abril a Vilamarxant amb l’actuació d’Òscar Briz a la Casa de la Cultura.

El següent concert se celebrarà el 28 de maig a la Pobla de Vallbona amb l’actuació de Miquel Gil i Feliu Ventura i al juny Pep Gimeno "Botifarra" que actuarà el dia 18 a Nàquera.
X-FAnekaes actuarà a Riba-Roja el 30 de juliol, Trineu Tanoka pujarà a l’escenari el 26 d’agost a Benissanó i Svaters i Ràdio Rude el 24 de setembre a Bétera.

Per a la tardor està programada l’actuació de Skatuttipresto i Auxili a l’Eliana el 8 d’octubre. Llíria comptarà amb l’actuació de Mireia Vives i Borja Penalba el 22 d’octubre i el cicle es tanca a Olocau amb el concert del Cor de l’Eliana en homenatge a Ovidi el 5 de novembre.

Durant este 2016 els concerts estan dirigits a retre homenatge al músic, compositor i actor alcoià Ovidi Montllor, desaparegut l’any 1995. Ovidi va posar música a les veus de poetes valencians com ara Salvador Espriu, Vicent Andrés i Estellés o Pere Quart. El seu compromís amb la llengua, la justícia i l’activisme social ha promogut la celebració d’este cicle de música en directe amb la participació de grups locals.
#ovidifentcomarca




 
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal