Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV denuncia que l'acord entre la UE i Turquia és terrible, cruel i vulnera els tractats internacionals sobre drets humans

CC.OO PV ens sumem a la denúncia de diferents organitzacions internacionals que alerten hui que l'acord aconseguit ahir entre la Unió Europea i Turquia suposa un delirant desficaci i una crueltat en incloure devolucions de persones refugiades a aquest país, vulnerant greument la normativa europea i internacional.

Aquesta mesura viola el principi de no devolució de la Convenció de Ginebra que garanteix la no expulsió de les persones a un país on la seua vida córrega perill. La UE busca que Turquia, a canvi de compensacions econòmiques, actue com el seu gendarme i es convertisca en un gran camp de refugiats, fins i tot passant per damunt de greus violacions de drets humans.
A més, des d'organitzacions com CEAR (Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat) recorden que les expulsions col·lectives són contràries al dret internacional. L'avaluació d'una sol·licitud d'asil ha de ser individual i a més no pot estar basada exclusivament en la nacionalitat, ja que seria discriminatori. D'altra banda, condemnem que les autoritats europees pretenguen saltar-se aquestes normatives amb impunitat amb “la fal·làcia de considerar a Turquia com un país segur”.

No podem continuar assistint a episodis de “subhasta de persones refugiades”, aquesta vegada entre els països de la Unió Europa i Turquia, intercanviant vides humanes i drets per interessats favors econòmics o estratègics.

És una ignomínia que les autoritats europees, triades democràticament, no assumisquen la seua responsabilitat d'acollir i oferir vies segures a les persones que fugen del terror i les guerres, dedicant tots els esforços a allunyar-les d'unes fronteres cada vegada més infranquejables i insalvables.

Si a més tenim en compte que les dones i els xiquets i xiquetes suposen més 60% de les persones que hui, dia internacional de la dona, estan atrapades a Grècia davant la frontera segellada, que a més, segons fonts oficials, l'any passat van morir més de 3.700 persones tractant d'arribar a Europa, que només en 2016 aquesta xifra ja ascendeix a 418, de les quals un terç de les persones mortes són dones i xiquets, la situació és encara més dramàtica i colpidora.
Filippo Grandi, l'alt comissari de l'ONU per als refugiats, en una intervenció davant el Parlament Europeu aquest matí va dir que el preocupa “profundament” que siga un acord “que implique la devolució indiscriminada de la gent d'un país a un altre sense detallar les garanties de protecció dels refugiats que estableix el dret internacional”.
Davant aquesta situació i enfront d'aquesta crueltat, des de CCOOPV el que esperem és que el Consell Europeu faça marxa enrere i no ratifique aquest acord il·lícit, inhumà i indecent i es pose a treballar en la cerca de vies segures per a les persones refugiades.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon