Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mercedes Berenguer (Diputació) demana a la Conselleria crear un protocol per a lluitar contra el mosquit tigre


La diputada responsable del departament de Benestar Social, Mercedes Berenguer, proposà en la reunió amb els responsables autonòmics de Salut Pública i Medi ambient, en la qual varen estar representades les tres diputacions, un protocol d'informació per als veïns i els tècnics locals i provincials que estiguen afectats o participen en les tasques de prevenció i tractament biològic per a combatre els efectes nocius del mosquit tigre. Aquest insecte està causant danys mediambientals de consideració, especialment en les zones de litoral i urbanitzacions que tenen aqüífers, encara que fins avui no es considera que puga ser transmissor del virus del Zika, risc que podria aparéixer amb l'arribada de l'estiu i les altes temperatures. En previsió que el mosquit tigre arribe a activar l'alerta sanitària, les conselleries de Salut Pública i Medi Ambient i les tres diputacions s'han posat a treballar en un pla que contempla reunions mensuals per a planificar els passos a seguir en la lluita contra aquest insecte.
 
Mercedes Berenguer ha llançat un missatge tranquiŀlitzador a la població per a «reduir l'alarma social que s'ha generat a causa de la desinformació, amb dones embarassades que acudeixen molt preocupades als centres de salut». En segon lloc, la diputada no descuida el que cal fer per a frenar aquesta plaga i evitar que es convertisca en un problema major, que és el que contempla el pla d'acció: «s'està determinant quan i on fer els tractaments i amb quins elements i productes, i a continuació es posarà a la disposició dels ajuntaments un banc d'empreses per a executar-los».
 
Quant al finançament d'aquesta campanya contra el mosquit tigre, la Diputació compta amb una subvenció per a combatre vectors que no és específica per a aquest insecte, per la qual cosa Berenguer ha avançat que «s'estudiarà una via per a coŀlaborar amb els ajuntaments de menys de 20.000 habitants en la província, amb la formació a tècnics i si és necessari una partida per a ajudar-los a cobrir els tractaments».
 
En la reunió de dimarts participaren, a més de Mercedes Berenguer i els responsables de les diputacions d'Alacant i Castelló; la directora general de Salut Pública, Anna Maria García; el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro; la subdirectora d'Epidemiologia, Herme Vanaclocha, i el director general d'Avaluació Ambiental, Antonio Marzo.
 
L'objectiu d'aquest pla d'acció conjunta, a més de les actuacions puntuals per a combatre el mosquit tigre, se centra en abordar actuacions davant de diversos vectors de transmissió de malalties. En la província de València, són zones de risc especial tota la franja litoral i el territori amb urbanitzacions, jardins i aqüífers en general. Per tant, Mercedes Berenguer va demanar en la reunió que s'avise les confederacions hidrogràfiques del Xúquer i el Segura d'aquest pla d'acció conjunta, ja que els barrancs són de la seua competència.



 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal