Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les seues senyes, article de Vicent Partal

Els ciutadans valencians vam decidir fa mesos que ja era hora de posar fi a aquesta manera d'entendre el país.
 
La nova majoria de progrés valenciana, en aquest cas fins i tot amb el suport parcial de Ciutadans, va decidir ahir de deixar sense efectes legals la polèmica llei de senyes d’identitat, aprovada pel govern del PP el 2 d’abril de l’any passat. La llei –açò és una obvietat– no tenia gens de sentit i era pura munició electoral per a un PP que quan la va portar al parlament valencià ja veia què li passaria electoralment. El PP pretenia acorralar l’esquerra i sobretot el valencianisme amb aquella cantarella de l’anticatalanisme que tant li havia funcionat durant la transició. No se’n va sortir, perquè la societat valenciana ha canviat i ha canviat molt.
 
La jugada no va reeixir i avui el PP és fora de la majoria de les institucions valencianes, sortosament per a aquest país, que així ha recuperat l’autoestima. Com bé diu el president Puig, que els valencians ja no siguem coneguts a fora com el país dels corruptes i de la tolerància envers la corrupció és un autèntic descans.
 
Tanmateix, el fantasma del catalanisme no hauria de servir mai al País Valencià per a tapar les vergonyes dels corruptes. No hauria de servir per a amagar que ens han deixat un país trinxat, sense bancs, sense mitjans públics, sense infrastructures, sense inversions, amb una Generalitat infrafinançada, que no pot pagar la despesa social necessària i merescuda, a la qual tenim dret.
 
Aquells qui ahir enarboraven la senyera a les corts, aquells que de fet segrestaven la senyera a les corts, no estan en condicions de donar lliçons a ningú. I encara menys de donar lliçons d’identitat, ells que no han tractat mai amb decència la llengua que parlem els valencians –i no hi ha símbol d’identitat més clar i indiscutible que aquest.
 
Les seues senyes, allò que tothom identifica com el que els fa diferents respecte del món, en tot cas serien la corrupció, el menysteniment a la cultura, la manipulació de la informació, el balafiament de recursos i una espanyolitat tan rotunda i massissa que impedeix la valencianitat, que la fa impossible. I els pot agradar o no, però els ciutadans valencians vam decidir fa mesos que ja era hora de posar fi a aquesta manera d’entendre el país.
 
Les seues senyes de veritat –no aquelles com les banderes que desplegaven ahir i que només volen usar per enfrontar-nos o per acorralar-nos– no ens representen i esperem que no ens tornaran a representar mai més. De manera que ja poden protestar tant com vulguen i organitzar el xou que consideren convenient…
 
* Gràcies a l'autor per la generositat de permetre'ns publicar aquests articles
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal